Now Reading:
HNS-ovci poručili: Varaždinci, vrijeme je za odgovorne ljude u Gradskom vijeću i prestanak sitnog politikantstva
Full Article 3 minutes read

HNS-ovci poručili: Varaždinci, vrijeme je za odgovorne ljude u Gradskom vijeću i prestanak sitnog politikantstva

Ovog petka u varaždinskoj Areni održana je sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a gdje su jedne od glavnih tema bile predstojeći izbori za Gradsko vijeće Grada Varaždina te mjere čiji je cilj poboljšanje kvalitete života svakog građanina.

Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a poručio je kako će se u Hrvatskom saboru stranka zalagati za veće sufinanciranje smještaja djece u vrtiću što je samo jedna od mjera kojima građanima Republike Hrvatske žele osigurati bolji život.

-S obzirom da od ekonomske cijene 70 posto iznose plaće za tete, da taj dio osigura država, a da općina i roditelj osiguraju sljedećih 30 posto. Kroz taj oblik osigurale bi se bolje plaće tetama u vrtiću, a roditelji bi lakše smjestili djecu u vrtiće – rekao je Korotaj.

Druga mjera za koju će se zalagati HNS je sufinanciranje solarnih panela građanima, a treća povećanje plaća kako bi građani Hrvatske bili na razini građana Europske unije.

-Na neki će se način stvoriti omjer da bi sve firme koje bi davale plaću od 1200 eura do 2000 eura, da bi za svaki postotak plaće praktički mogle biti oslobođene poreza na dodanu vrijednost – objasnio je v.d. predsjednika stranka.

Dodao je i da su potrebne promjene u radnom zakonodavstvu, a jedna od njih je i smanjenje radnog tjedna na 36 sati s ciljem povećanja produktivnosti radnika i osiguravanja više slobodnog vremena.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan podsjetio je kako su upravo oni ti koji su prvi upozoravali da umjetno sklepana većina u Gradskom vijeću Grada Varaždina ne funkcionira te kako je potrebno što prije provesti izbore. Ipak, HNS je mišljenja da je rješenje za bale i veće plaće odgojiteljicama bilo moguće pronaći.

-Prve ankete pokazuju da dosta dobro stojimo u gradu, da se vraćamo u Gradsko vijeće i naš obilazak terena nam govori da ljudi dobro reagiraju na naše politike, da nam se stari članovi vraćaju, da imamo jako puno novih članova. Mi šaljemo poruku: „Varaždinci, vrijeme je da birate odgovorne politike, odgovorne ljude u Gradskom vijeću, da konačno riješimo te bale, da konačno izglasamo proračun, da damo podršku dobrim stvarima, da naše tete u vrtićima dobe veće plaće, da radnici u Čistoći dobe veće plaće i da krenemo prema naprijed, da se ne bavimo sitnim politikantstvom – poručio je Klopotan.

www.sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.