Now Reading:
Žena (63) policiji lažno prijavila da su joj u kuću provalila dvojica maskiranih razbojnika
Full Article 1 minutes read

Žena (63) policiji lažno prijavila da su joj u kuću provalila dvojica maskiranih razbojnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 63-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, počinila kazneno djelo “Lažno prijavljivanje kaznenog djela”, priopćili su iz Policijske postaje međimurske.

Naime, utvrđeno je kako je u utorak, 25. listopada prošle godine u 22 sata i 50 minuta telefonskim pozivom lažno obavijestila policiju kako je u njenoj kući u Krištanovcu, nad njom počinjeno razbojništvo. Nadalje, tijekom istraživanja lažno je navela kako su oko 21 sat i 30 minuta dvojica maskiranih razbojnika provalila u prostoriju ljetne kuhinje te od nje uz prijetnju hladnim oružjem zatražili novac. Nakon što im je predala novac (70-tak eura), jedan od počinitelja joj je s ciljem oduzimanja i drugih predmeta, nanio nekoliko ozljeda, a potom su se razbojnici udaljili s mjesta događaja.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske o opisanoj lažnoj prijavi kaznenog djela razbojništva, podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopunu prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, protiv osumnjičene 63-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava temeljem koje je nadležno državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela “Lažno prijavljivanje kaznenog djela”.

www.sjever.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.