Now Reading:
Žena (63) policiji lažno prijavila da su joj u kuću provalila dvojica maskiranih razbojnika
Full Article 1 minutes read

Žena (63) policiji lažno prijavila da su joj u kuću provalila dvojica maskiranih razbojnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 63-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, počinila kazneno djelo “Lažno prijavljivanje kaznenog djela”, priopćili su iz Policijske postaje međimurske.

Naime, utvrđeno je kako je u utorak, 25. listopada prošle godine u 22 sata i 50 minuta telefonskim pozivom lažno obavijestila policiju kako je u njenoj kući u Krištanovcu, nad njom počinjeno razbojništvo. Nadalje, tijekom istraživanja lažno je navela kako su oko 21 sat i 30 minuta dvojica maskiranih razbojnika provalila u prostoriju ljetne kuhinje te od nje uz prijetnju hladnim oružjem zatražili novac. Nakon što im je predala novac (70-tak eura), jedan od počinitelja joj je s ciljem oduzimanja i drugih predmeta, nanio nekoliko ozljeda, a potom su se razbojnici udaljili s mjesta događaja.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske o opisanoj lažnoj prijavi kaznenog djela razbojništva, podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopunu prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, protiv osumnjičene 63-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava temeljem koje je nadležno državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela “Lažno prijavljivanje kaznenog djela”.

www.sjever.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.