Now Reading:
Jedno govore, drugo rade? Ovi oporbenjaci nisu ni došli na glasanje za Plenkovićevu smjenu – nekoliko ih je i sa sjevera Hrvatske
Full Article 50 second read

Jedno govore, drugo rade? Ovi oporbenjaci nisu ni došli na glasanje za Plenkovićevu smjenu – nekoliko ih je i sa sjevera Hrvatske

Na glasanje o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću u petak se u Saboru nije pojavilo čak 17 zastupnika iz redova oporbe koja je inicirala opoziv – donosi Index.

Tako prema podacima na glasanju nije bilo petero zastupnika iz Kluba Socijaldemokrata Davora Bernardića, Erika Fabijanića, Katice Glamuzine, Rajka Ostojića i Sanje Udović te dvojice IDS-ovaca Emila Dausa i Marina Lerotića.

Na glasanju nisu bili ni SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, Mostovac Ante Kujundžić, HSS-ovac Željko Lenart i Reformistica Natalija Martinčević. Nije bilo ni Marijane Puljak iz Centra, Željka Sačića iz Hrvatskih suverenista i zastupnika Fokusa Darija Zurovca.

U sabornicu nisu došli ni nezavisni Vinko Grčić i Stjepan Kovač, kao ni Miroslav Škoro iz Kluba Za pravednu Hrvatsku.

Kako tvrde pojedini oporbenjaci, njihovi kolege koji nisu došli na glasanje, a nemaju za to opravdani razlog glasali su nedolaskom te će svoj izostanak morati objasniti unutar svojih klubova.

www.sjever.hr / index.hr
03.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.