Now Reading:
Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu pomažu u službi promidžbe Ivanca kao planinarskog grada
Full Article 1 minutes read

Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu pomažu u službi promidžbe Ivanca kao planinarskog grada

U sklopu vrijednog projekta, učenici OŠ Ivan Kukuljević Sakcinski obnovili su ploču s istaknutim podatkom o nadmorskoj visini Ivanca – 227 metara iznad mora.

Ploča je ugrađena na pročelje zgrade Doma zdravlja Ivanec, a prema istraživanjima lokalnih povjesničara i kolekcionara, smatra se da je postavljena početkom 20. stoljeća, prije otprilike 120 godina. Do sada nije točno utvrđeno tko ju je i kada postavio.

Kako je ploča bila zapuštena te se iz nje nije dao iščitati podatak o nadmorskoj visini grada, članovi skupine Mali građani koju u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu vodi učiteljica povijesti Suzana Jagić, odlučili su je obnoviti.

Na ploči su se izbrusile zapuštene originalne brojke i slova te učinili ih vidljivima, obojili ih i ukrasili zlatnim listićima te ploču označili QR kodom s detaljnim podacima o provedenom projektu. Time je ploča stavljena u službu promidžbe Ivanca kao Planinarskog grada.

Dugi niz aktivnosti prethodio je obnavljanju ploče, a o ovom hvalevrijednom projektu možete saznati više u digitalnoj knjizi klikom na link.

Foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.