Now Reading:
Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu pomažu u službi promidžbe Ivanca kao planinarskog grada
Full Article 1 minutes read

Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu pomažu u službi promidžbe Ivanca kao planinarskog grada

U sklopu vrijednog projekta, učenici OŠ Ivan Kukuljević Sakcinski obnovili su ploču s istaknutim podatkom o nadmorskoj visini Ivanca – 227 metara iznad mora.

Ploča je ugrađena na pročelje zgrade Doma zdravlja Ivanec, a prema istraživanjima lokalnih povjesničara i kolekcionara, smatra se da je postavljena početkom 20. stoljeća, prije otprilike 120 godina. Do sada nije točno utvrđeno tko ju je i kada postavio.

Kako je ploča bila zapuštena te se iz nje nije dao iščitati podatak o nadmorskoj visini grada, članovi skupine Mali građani koju u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu vodi učiteljica povijesti Suzana Jagić, odlučili su je obnoviti.

Na ploči su se izbrusile zapuštene originalne brojke i slova te učinili ih vidljivima, obojili ih i ukrasili zlatnim listićima te ploču označili QR kodom s detaljnim podacima o provedenom projektu. Time je ploča stavljena u službu promidžbe Ivanca kao Planinarskog grada.

Dugi niz aktivnosti prethodio je obnavljanju ploče, a o ovom hvalevrijednom projektu možete saznati više u digitalnoj knjizi klikom na link.

Foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.