Now Reading:
Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske, na Zavižanu napadalo 58 centimetara – Jadran paralizirala orkanska bura
Full Article 1 minutes read

Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske, na Zavižanu napadalo 58 centimetara – Jadran paralizirala orkanska bura

Dijelovi Hrvatske probudili su se u nedjelju prekriveni snježnim pokrivačem, a zbog vremenskih je uvjeta na nekim cestama na snazi posebna regulacija prometa.

Kako donosi Jutarnji list, na Zavižanu je napadalo 58 centimetara snijega, a u Begovom razdovlju 20 cm. Snijeg pada na sjeveru zemlje, u Gorskom kotaru i Lici, Slavoniji…

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, javlja HAK. Korisnici se mole za strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Karlovac i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državne ceste DC1 Karlovac-Udbina-Knin i DC3 Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Detaljne informacije o stanju u prometu pročitajte ovdje
foto: arhiva
sjever.hr/jutarnji.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.