Now Reading:
Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske, na Zavižanu napadalo 58 centimetara – Jadran paralizirala orkanska bura
Full Article 1 minutes read

Snijeg pada u većem dijelu Hrvatske, na Zavižanu napadalo 58 centimetara – Jadran paralizirala orkanska bura

Dijelovi Hrvatske probudili su se u nedjelju prekriveni snježnim pokrivačem, a zbog vremenskih je uvjeta na nekim cestama na snazi posebna regulacija prometa.

Kako donosi Jutarnji list, na Zavižanu je napadalo 58 centimetara snijega, a u Begovom razdovlju 20 cm. Snijeg pada na sjeveru zemlje, u Gorskom kotaru i Lici, Slavoniji…

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, javlja HAK. Korisnici se mole za strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Karlovac i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državne ceste DC1 Karlovac-Udbina-Knin i DC3 Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Detaljne informacije o stanju u prometu pročitajte ovdje
foto: arhiva
sjever.hr/jutarnji.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.