Now Reading:
NK Sloga Konjščina spreman za novu sezonu u Prvoj ŽNL – Općina pomogla u proširenju i uređenju nogometnog igrališta
Full Article 4 minutes read

NK Sloga Konjščina spreman za novu sezonu u Prvoj ŽNL – Općina pomogla u proširenju i uređenju nogometnog igrališta

Nogometni klub Sloga iz Konjščine prošle je godine ušao u Prvu županijsku ligu. Velik je to uspjeh, ali i velika odgovornost, pa je Klub, da bi u natjecanju mogao sudjelovati ravnopravno s ostalima, trebao prilagoditi određene uvjete što uključuje i proširenje njihovog nogometnog igrališta.

Imajući u vidu činjenicu da sport ima važnu ulogu u svim segmentima života, Općina Konjščina iz godine u godinu pomaže razvoju sporta na svom području, ističe načelnica Anita Krok dodajući da dio sredstava koji se izdvaja za sportske klubove i udruge dobiva i njihov nogometni klub.

– NK Sloga prijavljuje se na naše natječaje za udruge i redovito je financiran, a lani su, uz redovno financiranje za 2022. godinu, dobili sredstva i za prijevoz nogometaša na natjecanja. Ukupno, prošle smo godine njihov rad pomogli sa 131.400,00 kuna – kaže načelnica.

Ulaskom NK Sloga u Prvu ŽNL u Općini su odlučili dodatno financijski pomoći Klubu s oko 68.400,00 kuna, kako bi se nogometno igralište moglo proširiti i postaviti ograda, a tu je i redovno održavanje javnih površina, poput košnje trave. Općina se uključila i u financiranje prozračivanja travnjaka i povlačenje mreže, za što je lani izdvojeno oko 55.200,00 kuna.

– Svakako treba istaknuti da smo napokon riješili problem koji postoji vjerojatno do samog nastanka Općine. Naime, riješeni su imovinsko-pravni odnosi vezani uz nogometno igralište koje dosad uopće nije bilo općinsko. Pokrenuli smo zemljišno-knjižni postupak koji je nakon godinu dana okončan i riješen u našu korist, što nam je omogućilo da uz postojeću projektnu dokumentaciju koju smo napravili prije godinu dana za sportske terene, od nogometnog igrališta s umjetnom travom, rekonstrukcije postojeće kućice u Sportskoj ulici koju će koristiti nogometaši, ali i drugi sportaši, ubacimo i projekt teniskog terena – objasnila je Krok.

Budući da su imovinsko-pravni odnosi riješeni, što je bio uvjet za dobivanje građevinske dozvole, kreće se u realizaciju projekta za koji će Općina aplicirati na Natječaj za javnu turističku infrastrukturu.

– NK Sloga doista nam je bitan u našoj zajednici. Klub ima pet kategorija i okuplja čak 112 sportaša, a u sportskom životu sudjeluju i brojna djeca pa se na taj način propagiraju socijalizacija i zdrav život, druženje, ali i pripadnost lokalnoj zajednici – rekla je Krok.

Uz brojne druge pomoći, Općina Konjščina isfinancirala je s 3.600,00 kuna i postavljanje mreže, no načelnica ističe da su velik doprinos činjenici da je Klub potpuno spreman za novu sezonu dali i brojni sponzori koji redovito pomažu Klubu, kao i roditelji djece i brojni entuzijasti.

– Svima im zahvaljujem što je suradnja s Općinom odlična na gotovo svakodnevnoj razini, a treba spomenuti i doprinos Uprave NK Sloga. Naime, projekt je rađen u dogovoru s Upravom koja je točno navela što žele i kako bi sve trebalo izgledati, u skladu sa Zakonom o sportu. Svi shvaćamo važnost sporta za društvenu zajednicu i svatko od nas na svoj način i prema svojim mogućnostima pomaže njegovu razvoju, a i Općina je uvijek tu, support svim svojim klubovima i udrugama– ističe Krok.

Proširenje i uređenje nogometnog igrališta u Konjščini obradovalo je mnoge, budući da se na travnjaku neće igrati samo utakmice Prve ŽNL, već i utakmice tradicionalnog, omiljenog Dečec kupa koji se svake godine organizira povodom Dana Općine i župe Konjščina i na koji dolaze ekipe i gledatelji iz cijele Krapinsko-zagorske županije, ali i šire regije.

sjever.hr 26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.