Now Reading:
NK Sloga Konjščina spreman za novu sezonu u Prvoj ŽNL – Općina pomogla u proširenju i uređenju nogometnog igrališta
Full Article 4 minutes read

NK Sloga Konjščina spreman za novu sezonu u Prvoj ŽNL – Općina pomogla u proširenju i uređenju nogometnog igrališta

Nogometni klub Sloga iz Konjščine prošle je godine ušao u Prvu županijsku ligu. Velik je to uspjeh, ali i velika odgovornost, pa je Klub, da bi u natjecanju mogao sudjelovati ravnopravno s ostalima, trebao prilagoditi određene uvjete što uključuje i proširenje njihovog nogometnog igrališta.

Imajući u vidu činjenicu da sport ima važnu ulogu u svim segmentima života, Općina Konjščina iz godine u godinu pomaže razvoju sporta na svom području, ističe načelnica Anita Krok dodajući da dio sredstava koji se izdvaja za sportske klubove i udruge dobiva i njihov nogometni klub.

– NK Sloga prijavljuje se na naše natječaje za udruge i redovito je financiran, a lani su, uz redovno financiranje za 2022. godinu, dobili sredstva i za prijevoz nogometaša na natjecanja. Ukupno, prošle smo godine njihov rad pomogli sa 131.400,00 kuna – kaže načelnica.

Ulaskom NK Sloga u Prvu ŽNL u Općini su odlučili dodatno financijski pomoći Klubu s oko 68.400,00 kuna, kako bi se nogometno igralište moglo proširiti i postaviti ograda, a tu je i redovno održavanje javnih površina, poput košnje trave. Općina se uključila i u financiranje prozračivanja travnjaka i povlačenje mreže, za što je lani izdvojeno oko 55.200,00 kuna.

– Svakako treba istaknuti da smo napokon riješili problem koji postoji vjerojatno do samog nastanka Općine. Naime, riješeni su imovinsko-pravni odnosi vezani uz nogometno igralište koje dosad uopće nije bilo općinsko. Pokrenuli smo zemljišno-knjižni postupak koji je nakon godinu dana okončan i riješen u našu korist, što nam je omogućilo da uz postojeću projektnu dokumentaciju koju smo napravili prije godinu dana za sportske terene, od nogometnog igrališta s umjetnom travom, rekonstrukcije postojeće kućice u Sportskoj ulici koju će koristiti nogometaši, ali i drugi sportaši, ubacimo i projekt teniskog terena – objasnila je Krok.

Budući da su imovinsko-pravni odnosi riješeni, što je bio uvjet za dobivanje građevinske dozvole, kreće se u realizaciju projekta za koji će Općina aplicirati na Natječaj za javnu turističku infrastrukturu.

– NK Sloga doista nam je bitan u našoj zajednici. Klub ima pet kategorija i okuplja čak 112 sportaša, a u sportskom životu sudjeluju i brojna djeca pa se na taj način propagiraju socijalizacija i zdrav život, druženje, ali i pripadnost lokalnoj zajednici – rekla je Krok.

Uz brojne druge pomoći, Općina Konjščina isfinancirala je s 3.600,00 kuna i postavljanje mreže, no načelnica ističe da su velik doprinos činjenici da je Klub potpuno spreman za novu sezonu dali i brojni sponzori koji redovito pomažu Klubu, kao i roditelji djece i brojni entuzijasti.

– Svima im zahvaljujem što je suradnja s Općinom odlična na gotovo svakodnevnoj razini, a treba spomenuti i doprinos Uprave NK Sloga. Naime, projekt je rađen u dogovoru s Upravom koja je točno navela što žele i kako bi sve trebalo izgledati, u skladu sa Zakonom o sportu. Svi shvaćamo važnost sporta za društvenu zajednicu i svatko od nas na svoj način i prema svojim mogućnostima pomaže njegovu razvoju, a i Općina je uvijek tu, support svim svojim klubovima i udrugama– ističe Krok.

Proširenje i uređenje nogometnog igrališta u Konjščini obradovalo je mnoge, budući da se na travnjaku neće igrati samo utakmice Prve ŽNL, već i utakmice tradicionalnog, omiljenog Dečec kupa koji se svake godine organizira povodom Dana Općine i župe Konjščina i na koji dolaze ekipe i gledatelji iz cijele Krapinsko-zagorske županije, ali i šire regije.

sjever.hr 26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.