Now Reading:
Policija se pohvalila novim voznim parkom od milijun eura – nabavljeno 35 novih BMW motora
Full Article 2 minutes read

Policija se pohvalila novim voznim parkom od milijun eura – nabavljeno 35 novih BMW motora

U Ravnateljstvu policije danas je održana primopredaja 35 najnovijih BMW modela motocikala, vrijednih 1.021.199,38 eura, a koji će biti korišteni za povećanje prometne sigurnosti na hrvatskim cestama.

Današnja primopredaja nastavak je obnavljanja voznog parka prometne policije putem Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa. Tako je u svibnju 2022. prometnim policijskim službenicima – motociklistima uručen 31 suvremeni BMW motocikl dok je u studenom 2022. isporučeno i 12 vozila za nadzor prometa.

Obzirom je riječ o najnovijim modelima motocikala, tehnički su dotjeraniji i kvalitetniji od onih kojima su se policijski službenici služili ranijih godina, čime se potvrđuje namjera Ministarstva unutarnjih poslova za povećanjem sigurnosti u radu policijskih službenika, ali i za smanjenjem troškova održavanja uslijed povećane eksploatacije vozila na godišnjoj razini.

Inovacija u odnosu na ranije modele je i nova konfiguracija sustava veze na način da je ručna radio stanica MOTOROLA povezana bežičnim putem sa zaštitnom kacigom policijskog službenika te na taj način osigurava postupak komunikacije na vrlo siguran i ergonomski način i to prilikom same vožnje motocikla kao i u vrijeme komunikacije s građanima.

Motocikli su raspoređeni u 19 policijskih uprava gdje će biti korišteni za potrebe rada prometne policije i na Policijsku akademiju gdje će se koristiti za obuku policijskih službenika.

Današnjoj primopredaji najnovijih modela motocikala nazočio je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je MUP, temeljem svjedočenja onih koji se koriste ovim prijevoznim sredstvima, nabavio zadnju stvar tehnike kad je riječ o policijskim motociklima.

Istaknuo je nabavu vozila kao jednu od bitnih stavki u ostvarivanju što veće sigurnosti u prometu na cestama RH, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je Hrvatska turistička zemlja:

– Svi očekujemo ove godine veći broj dolazaka zbog činjenice da je Hrvatska od 1. siječnja ušla i u schengensku zonu i u euro područje i za očekivati je da će biti više vozila koja će dolaziti ovo ljeto, a nadamo se da to neće biti samo tijekom ona dva ili tri mjeseca špice turističke sezone već tijekom cijele godine. Da bi spremno dočekali sve te naše goste policija se priprema i kroz sustav nabave – rekao je Božinović.

Foto: MUP RH
www.sjever.hr / www.mup.gov.hr

Input your search keywords and press Enter.