Now Reading:
Tuga i bol u obitelji poginule pirotehničarke Josipe: „Ne možemo se s time pomiriti”
Full Article 2 minutes read

Tuga i bol u obitelji poginule pirotehničarke Josipe: „Ne možemo se s time pomiriti”

svi sveti

Dvoje pirotehničara poginulo je u četvrtak oko 13.15 sati u eksploziji mine u minskom polju kod Čanka, u općini Plitvička Jezera. Na mjestu eksplozije poginula je pirotehničarka iz Požege, 35-godišnja Josipa Bošković, a 44-godišnji pirotehničar Igor Kirin iz Pitomače umro je u vozilu hitne pomoći.

Njihove obitelji ne mogu se s time pomiriti, a s Josipinom majkom razgovarao je Jutarnji list.

-Sestra je na svom Facebooku napisala stih pjesme ‘Gdje si, što te nema’… Bože, kao da je nešto predosjetila, a Josipa ju je nazvala da je pita što se događa pa su njih dvije tada razgovarale – rekla je Josipina majka za Jutarnji koja je kao pirotehničarka počela raditi prije 2, 3 godine.

Poslove razminiranja na ovom dijelu Like provodi poduzeće iz Požege Zeleni kvadrat, a podizvođač im je poduzeće Cor, prenosi Index.

Načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mjesta nesreće rekao da mu je žao stradalih, tim više što su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran kako ne bi stradavali domaći ljudi, a sad su platili životom.

-Čanak je izgubio jako puno ljudi u ratu, bio je okupiran sve do kraja rata, a sada vidimo da tu rat još uvijek nije završio – rekao je Kovač i obiteljima poginulih pirotehničara izrazio sućut.

Iako su se u proteklim godinama provodile brojne akcije razminiravanja, na predjelu Vrlet – Skokovi koje je tijekom Domovinskog rata bio u zoni brojnih sukoba i dalje ima mina.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr / jutarnji.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.