Now Reading:
Tuga i bol u obitelji poginule pirotehničarke Josipe: „Ne možemo se s time pomiriti”
Full Article 2 minutes read

Tuga i bol u obitelji poginule pirotehničarke Josipe: „Ne možemo se s time pomiriti”

svi sveti

Dvoje pirotehničara poginulo je u četvrtak oko 13.15 sati u eksploziji mine u minskom polju kod Čanka, u općini Plitvička Jezera. Na mjestu eksplozije poginula je pirotehničarka iz Požege, 35-godišnja Josipa Bošković, a 44-godišnji pirotehničar Igor Kirin iz Pitomače umro je u vozilu hitne pomoći.

Njihove obitelji ne mogu se s time pomiriti, a s Josipinom majkom razgovarao je Jutarnji list.

-Sestra je na svom Facebooku napisala stih pjesme ‘Gdje si, što te nema’… Bože, kao da je nešto predosjetila, a Josipa ju je nazvala da je pita što se događa pa su njih dvije tada razgovarale – rekla je Josipina majka za Jutarnji koja je kao pirotehničarka počela raditi prije 2, 3 godine.

Poslove razminiranja na ovom dijelu Like provodi poduzeće iz Požege Zeleni kvadrat, a podizvođač im je poduzeće Cor, prenosi Index.

Načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mjesta nesreće rekao da mu je žao stradalih, tim više što su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran kako ne bi stradavali domaći ljudi, a sad su platili životom.

-Čanak je izgubio jako puno ljudi u ratu, bio je okupiran sve do kraja rata, a sada vidimo da tu rat još uvijek nije završio – rekao je Kovač i obiteljima poginulih pirotehničara izrazio sućut.

Iako su se u proteklim godinama provodile brojne akcije razminiravanja, na predjelu Vrlet – Skokovi koje je tijekom Domovinskog rata bio u zoni brojnih sukoba i dalje ima mina.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr / jutarnji.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.