Now Reading:
Ogromni udari na standard građana: u samo mjesec dana poskupjela čak 63 proizvoda
Full Article 2 minutes read

Ogromni udari na standard građana: u samo mjesec dana poskupjela čak 63 proizvoda

Da je euro itekako utjecao na povećanje cijena, dokazuje nova statistika Državnog zavoda za statistiku o čemu podatke donose 24sata. Većina cijena 100 proizvoda i usluga od rujna do danas uglavnom je rasla, a posebno u periodu od prosinca 2022. do kraja siječnja ove godine.

Od 100 proizvoda poskupjelo ih je 63, a tih 100 proizvoda i usluga u prosincu je ukupno koštalo 947,34 eura, dok je u siječnju za njih bilo potrebno izdvojiti ukupno 958,31 eura što znači da smo iste proizvode i usluge plaćali 10,88 eura više.

Dio proizvoda je i pojeftinio no s obzirom na ukupnu razliku jasno je da je rast cijena prevladao, a sada se najavljuju i nova poskupljenja.

U siječnju su poskupjeli bijeli i miješani kruh za 3 odnosno 5 centi. Junetina je pojeftinila 31 cent, ali je zato svinjetina s kostima poskupila 16 centi, šunka u ovitku za 21 cent, mortadela za 37 centi, a čajna kobasica za 5 centi.

I oslić je skuplji za 19 centi, a polutvrdi sir za 27 centi. Gore su otišle i cijene jaja, maslaca i margarina kao i rajčice. Kila meda košta 41 cent više nego lani. I usluge puno više plaćamo pa je recimo žensko šišanje u siječnju bilo skuplje za 56 centi nego lani, pedikura za 43 centa, a cijena članarina u teretani za 1,69 euro – donose 24sata.

Što je sve poskupjelo i za koliko pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / 24sata.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.