Now Reading:
Pedesetak branitelja na generalnoj probi u varaždinskom kazalištu: Majka Hrabrost je moćna predstava, oduševljeni smo!
Full Article 2 minutes read

Pedesetak branitelja na generalnoj probi u varaždinskom kazalištu: Majka Hrabrost je moćna predstava, oduševljeni smo!

Na sinoćnjoj generalnoj probi predstave Majka Hrabrost i njezina djeca, koja će večeras biti premijerno odigrana na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, bilo je i pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji.

Članove braniteljskih udruga na generalnu probu ove antiratne drame Bertolta Brechta pozvao je njen redatelj Krešimir Dolenčić.

– To je ipak Brechtov teatar, publika je ovdje lice i bilo mi je jako stalo da ljudi dođu na probu, važno nam je da razgovaramo – istaknuo je Dolenčić koji je uoči i nakon izvedbe razgovarao s publikom o ovoj potresnoj Brechtovoj drami.

Publiku koja je sinoć pogledala generalnu probu Majke Hrabrost predstava je očito duboko ganula.

-Predstava je jako zahtjevna, drugačija je i snažna. Moram pohvaliti glumce, svi su bili izvrsni, ne samo Ljiljana Bogojević kao Majka Hrabrost, koja je bila maestralna. Fantastični su bili i braća Eldan, Hana Hegedušić i Barbara Rocco, režija je također izvrsna, kao i glazba koja je potencirala dojmove. Mislim da je predstava na publiku ostavila snažan dojam – rekla je nakon sinoćnje generalne probe Sunčica Križan – Kadi.

Ova antiratna drama duboko se je dojmila i branitelje, među kojima su bili i pripadnici varaždinskih Puma, Roda, 104. Brigade, Tigrova i drugih postrojbi, djeca branitelja i članovi obitelji poginulih branitelja.

-Predstava je moćna i dinamična, na momente i potresna. Snažno se je dojmila publici, a posebno nama braniteljima, koji smo tu antiratnu dramu doživjeli na svoj način – istaknuo je Danijel Kadi.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, posebno je naglasio odličnu dugogodišnju suradnju koju ova veteranska udruga ima s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

-Večeras smo vidjeli snažnu i potresnu predstavu, izvrsnu režiju i sjajnu glumu cijele glumačke ekipe. Drago mi je da su branitelji i članovi njihovih obitelji imali priliku vidjeti ovu sjajnu antiratnu dramu – naglasio je Robert Puja.

www.sjever.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.