Now Reading:
Masovno trovanje hranom u zagrebačkoj policiji – za sve je kriv krumpir?
Full Article 2 minutes read

Masovno trovanje hranom u zagrebačkoj policiji – za sve je kriv krumpir?

Nakon konzumacije obroka iz kuhinje u centrali u Petrinjskoj, najmanje osmero policijskih službenika PU zagrebačke otrovalo se hranom, a troje ih je zatražilo liječničku pomoć, prenosi Večernji list.

O cijelom slučaju oglasili su se i iz zagrebačke policije, a sumnja se da je krivac za trovanje krumpir, odnosno njegovo neispravno skladištenje. Kako poručuju iz PU zagrebačke, odmah po saznanju, do daljnjeg je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju su obaviješteni sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo.

-Policijska uprava zagrebačka jučer je upoznata s informacijom o najmanje osam službenika koji su osjetili zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke. Troje policijskih službenika zatražilo je liječničku pomoć, a za sada ne raspolažemo informacijom je li netko od službenika hospitaliziran – poručuju iz policije.

Dodaju da je u tijeku provođenje nadzora nad radom segmenata uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere.

-Hrana se priprema u tri restorana Policijske uprave zagrebačke na lokacijama: Petrinjska 30, Kruge 52, Heinzelova 98 te se dostavlja i u kantinu na lokaciji Nehajska 7. U kantinu, koja se nalazi na lokaciji u Nehajskoj 7, hrana se doprema iz kuhinje koja se nalazi na lokaciji Petrinjska 30 i to dostavnim vozilima, u za to predviđenim posudama. Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka. Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suhom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi Ministarstvo unutarnjih poslova – objašnjavaju iz zagrebačke policije.

U proteklom razdoblju nisu bili zabilježene slične situacije, a policija je poduzela sve mjere radi utvrđivanja uzroka i nastavka pružanja usluge na siguran način.

www.sjever.hr / vecernji.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.