Now Reading:
Održana 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije
Full Article 3 minutes read

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici održana je 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 30 točaka dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Na samom početku sjednice usvojene su dopune dnevnog reda, a prva se odnosila na donošenje Odluke o početku mirovanja mandata i početku obnašanja dužnosti zamjenika člana Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Odluku je obrazložila predsjednica Mandatnog povjerenstva Verica Rupčić, a umjesto Ane Končurat, koja je stavila mandat u mirovanje, na dužnost je prisegnuo Ivan Biškup.

Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine obrazložio je župan Darko Koren, kazavši kako su realizirani brojni projekti i programi u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i drugim sektorima. Aktivno se radilo i na pripremi i provođenju EU projekata te je nastavljena uspješna suradnja s predstavnicima državne vlasti te jedinica lokalne i područne samouprave.

-Svi projekti i aktivnosti provedeni su s ciljem stvaranja još kvalitetnijih životnih uvjeta naših stanovnika, a posebno je važno istaknuti dovršetak velikog investicijskog ciklusa u školsku infrastrukturu – izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i projekt županijskog Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu – izjavio je Koren, dodavši kako postoje ulaganja i u kvalitetu zdravstvenih ustanova i brojni drugi projekti.

Odluku o dodijeli javnih priznanja pojasnila je predsjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Verica Rupčić. Dodjela priznanja planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine u sklopu Dana Županije.

Zamjenik župana, Ratimir Ljubić, predstavio je točke donošenja Odluke o osnivanju i imenovanju Stručne komisije za zajednička lovišta Koprivničko-križevačke županije, donošenja Odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Specijalističke postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje u poplavama na području županije te donošenja Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o davanju u zakup prostora Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu javnoj ljekarničkoj ustanovi Ljekarne Koprivnica.

Nadalje je, kao predsjednik županijske Koordinacije za ljudska prava, Ljubić obrazložio Izvješće o radu Koordinacije za 2022. godinu te kao predsjednik Organizacijskog odbora programa Županija prijatelj djece predstavio Izvješće o mjerama provođenja tog programa, što je i usvojeno.

Na sjednici se još govorilo o dopuni Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova raznih županijskih odbora, o izmjenama Odluka kojih se tiču financija, izvješće o radu Antikorupcijskog povjerenstva, izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe, izvješće o mjerama provođenja Programa Međunarodna suradnja te izvješće o mjerama provođenja Tekućeg projekta Digitalna transformacija županijske uprave.

Također, govorilo se o provođenju programa „EU projekti“, o provođenju Programa unapređenja vatrogastva i Programa zaštite i spašavanja.

Pitanjima i prijedlozima članova završila je 10. sjednica Županijske skupštine, a predsjednik Felak svima se zahvalio na konstruktivnim raspravama.

Foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.