Now Reading:
Održana 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije
Full Article 3 minutes read

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U prostoru Gradske vijećnice u Koprivnici održana je 10. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 30 točaka dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Na samom početku sjednice usvojene su dopune dnevnog reda, a prva se odnosila na donošenje Odluke o početku mirovanja mandata i početku obnašanja dužnosti zamjenika člana Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Odluku je obrazložila predsjednica Mandatnog povjerenstva Verica Rupčić, a umjesto Ane Končurat, koja je stavila mandat u mirovanje, na dužnost je prisegnuo Ivan Biškup.

Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine obrazložio je župan Darko Koren, kazavši kako su realizirani brojni projekti i programi u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i drugim sektorima. Aktivno se radilo i na pripremi i provođenju EU projekata te je nastavljena uspješna suradnja s predstavnicima državne vlasti te jedinica lokalne i područne samouprave.

-Svi projekti i aktivnosti provedeni su s ciljem stvaranja još kvalitetnijih životnih uvjeta naših stanovnika, a posebno je važno istaknuti dovršetak velikog investicijskog ciklusa u školsku infrastrukturu – izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i projekt županijskog Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu – izjavio je Koren, dodavši kako postoje ulaganja i u kvalitetu zdravstvenih ustanova i brojni drugi projekti.

Odluku o dodijeli javnih priznanja pojasnila je predsjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Verica Rupčić. Dodjela priznanja planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine u sklopu Dana Županije.

Zamjenik župana, Ratimir Ljubić, predstavio je točke donošenja Odluke o osnivanju i imenovanju Stručne komisije za zajednička lovišta Koprivničko-križevačke županije, donošenja Odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Specijalističke postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje u poplavama na području županije te donošenja Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o davanju u zakup prostora Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu javnoj ljekarničkoj ustanovi Ljekarne Koprivnica.

Nadalje je, kao predsjednik županijske Koordinacije za ljudska prava, Ljubić obrazložio Izvješće o radu Koordinacije za 2022. godinu te kao predsjednik Organizacijskog odbora programa Županija prijatelj djece predstavio Izvješće o mjerama provođenja tog programa, što je i usvojeno.

Na sjednici se još govorilo o dopuni Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova raznih županijskih odbora, o izmjenama Odluka kojih se tiču financija, izvješće o radu Antikorupcijskog povjerenstva, izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe, izvješće o mjerama provođenja Programa Međunarodna suradnja te izvješće o mjerama provođenja Tekućeg projekta Digitalna transformacija županijske uprave.

Također, govorilo se o provođenju programa „EU projekti“, o provođenju Programa unapređenja vatrogastva i Programa zaštite i spašavanja.

Pitanjima i prijedlozima članova završila je 10. sjednica Županijske skupštine, a predsjednik Felak svima se zahvalio na konstruktivnim raspravama.

Foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.