Now Reading:
JEDINSTVENA I PREPOZNATLJIVA manifestacija – ovog vikenda 28. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu
Full Article 2 minutes read

JEDINSTVENA I PREPOZNATLJIVA manifestacija – ovog vikenda 28. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu

U Hercegovcu će se ovaj petak i subotu održati 28. Dani hrvatskog pučkog teatra, manifestacija kazališnog amaterizma Hrvata iz susjednih zemalja i Domovine. Organizatori su Hrvatska čitaonica Hercegovac i Hrvatska matica iseljenika, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija, Bjelovarsko-bilogorska županija te Općina Hercegovac. Cilj manifestacije je očuvanje hrvatske riječi i kulturne baštine te jačanje osjećaja pripadnosti Domovini.

Županu Marušiću drago je što se manifestacija vraća u svoj stari termin. Naime prošlogodišnji Dani hrvatskog pučkog teatra održani su u lipnju zbog pandemije COVID-19.

– Dani pučkog teatra manifestacija su od posebne važnosti za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Kao što znate, jezik je najsnažnije obilježje identiteta, i osobe i naroda. Zato mi je posebno drago da je čitaonica u Hercegovcu uspjela sve ove godine zajedno s Hrvatskom maticom iseljenika uz potporu lokalne zajednice održati manifestaciju koja je jedinstvena i prepoznatljiva. To puno govori o predanosti tih ljudi u očuvanju hrvatske tradicije, baštine te pisane i izgovorene hrvatske riječi- istaknuo je župan dodajući kako ga veseli i činjenica da sudionici uvijek biranim riječima pohvaljuju gostoprimstvo i organizatore te ozračje koje vlada u Hercegovcu.

Program dvodnevne manifestacije otvorit će predstava domaćina „Krađa, svađa i tako dalje“, a predstavit će se i gosti iz Subotice, Munchena, Travnika te iz Starog Grada s otoka Hvara.

Program održavanja predstava možete pogledati u nastavku

sjever.hr/bbz.hr
23.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.