Now Reading:
JEDINSTVENA I PREPOZNATLJIVA manifestacija – ovog vikenda 28. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu
Full Article 2 minutes read

JEDINSTVENA I PREPOZNATLJIVA manifestacija – ovog vikenda 28. Dani hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu

U Hercegovcu će se ovaj petak i subotu održati 28. Dani hrvatskog pučkog teatra, manifestacija kazališnog amaterizma Hrvata iz susjednih zemalja i Domovine. Organizatori su Hrvatska čitaonica Hercegovac i Hrvatska matica iseljenika, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija, Bjelovarsko-bilogorska županija te Općina Hercegovac. Cilj manifestacije je očuvanje hrvatske riječi i kulturne baštine te jačanje osjećaja pripadnosti Domovini.

Županu Marušiću drago je što se manifestacija vraća u svoj stari termin. Naime prošlogodišnji Dani hrvatskog pučkog teatra održani su u lipnju zbog pandemije COVID-19.

– Dani pučkog teatra manifestacija su od posebne važnosti za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Kao što znate, jezik je najsnažnije obilježje identiteta, i osobe i naroda. Zato mi je posebno drago da je čitaonica u Hercegovcu uspjela sve ove godine zajedno s Hrvatskom maticom iseljenika uz potporu lokalne zajednice održati manifestaciju koja je jedinstvena i prepoznatljiva. To puno govori o predanosti tih ljudi u očuvanju hrvatske tradicije, baštine te pisane i izgovorene hrvatske riječi- istaknuo je župan dodajući kako ga veseli i činjenica da sudionici uvijek biranim riječima pohvaljuju gostoprimstvo i organizatore te ozračje koje vlada u Hercegovcu.

Program dvodnevne manifestacije otvorit će predstava domaćina „Krađa, svađa i tako dalje“, a predstavit će se i gosti iz Subotice, Munchena, Travnika te iz Starog Grada s otoka Hvara.

Program održavanja predstava možete pogledati u nastavku

sjever.hr/bbz.hr
23.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.