Now Reading:
U Međimurskoj županiji počeo hvalevrijedan međunarodni projekt na kojem sudjeluje 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske: Zajednički cilj je zajednica tolerancije
Full Article 1 minutes read

U Međimurskoj županiji počeo hvalevrijedan međunarodni projekt na kojem sudjeluje 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske: Zajednički cilj je zajednica tolerancije

U sklopu međunarodnog projekta nazvanog ‘Never Forget – Nikad ne zaboravimo’ posvećenog komemoriranju žrtava holokausta, jačanju europske građanske kulture i demokracije, te poštivanju ljudskih prava, koji provodi Židovska općina Čakovec, održan je seminar u Čakovcu na kojem se okupilo više od 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske.

Riječ je o nastavnicima povijesti, etike, hrvatskoga jezika i književnosti te vjeronauka iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije koji su nizom tema obradili brojne aspekte holokausta u svjetlu novog doba i stremljenja stvaranju zajednice kojom će dominirati humanost, poštivanje različitosti i isticanje bogatstva kultura.

Vrijednost projekta istaknuo je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je poručio kako je poseban naglasak dan obrazovnim modelima i pristupima kojima se mladima prezentira tema holokausta.

-Zajednički cilj je zajednica tolerancije osnažena kulturom i demokratičnošću, zajednica koja predstavlja siguran dom svakom pojedincu. Zato su upravo uključivanjem stručnjaka iz obrazovnog sustava kao i mladih u ovaj seminar organizatori ostvarili iznimno važan doseg – poručio je župan Posavec.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.