Now Reading:
U Međimurskoj županiji počeo hvalevrijedan međunarodni projekt na kojem sudjeluje 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske: Zajednički cilj je zajednica tolerancije
Full Article 1 minutes read

U Međimurskoj županiji počeo hvalevrijedan međunarodni projekt na kojem sudjeluje 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske: Zajednički cilj je zajednica tolerancije

U sklopu međunarodnog projekta nazvanog ‘Never Forget – Nikad ne zaboravimo’ posvećenog komemoriranju žrtava holokausta, jačanju europske građanske kulture i demokracije, te poštivanju ljudskih prava, koji provodi Židovska općina Čakovec, održan je seminar u Čakovcu na kojem se okupilo više od 90 nastavnika sa sjevera Hrvatske.

Riječ je o nastavnicima povijesti, etike, hrvatskoga jezika i književnosti te vjeronauka iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije koji su nizom tema obradili brojne aspekte holokausta u svjetlu novog doba i stremljenja stvaranju zajednice kojom će dominirati humanost, poštivanje različitosti i isticanje bogatstva kultura.

Vrijednost projekta istaknuo je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je poručio kako je poseban naglasak dan obrazovnim modelima i pristupima kojima se mladima prezentira tema holokausta.

-Zajednički cilj je zajednica tolerancije osnažena kulturom i demokratičnošću, zajednica koja predstavlja siguran dom svakom pojedincu. Zato su upravo uključivanjem stručnjaka iz obrazovnog sustava kao i mladih u ovaj seminar organizatori ostvarili iznimno važan doseg – poručio je župan Posavec.

www.sjever.hr / FB Matija Posavec
23.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.