Now Reading:
Da, moguće je – jedna hrvatska Općina nasjela je na prevaru i uplatila 38.000 eura na portugalski račun
Full Article 50 second read

Da, moguće je – jedna hrvatska Općina nasjela je na prevaru i uplatila 38.000 eura na portugalski račun

Općina na istoku Hrvatske prevarantu je platila 38.000 eura – donosi Index. Naime, djelatnica Općine je, piše policija, prevarena kada je misleći da je mail s uputama za uplatu primila od osobe koja odobrava plaćanja uplatila 38.000 eura na portugalski račun.

Riječ je o Općini na području Brodsko-posavske županije. Kako je priopćila PU brodsko-posavska, policijski službenici Službe kriminalističke policije od Općine su zaprimili kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare.

-Naime, sredinom siječnja 2023. godine djelatnica općine je zaprimila elektroničku poruku, misleći da je poruka od osobe koja odobrava plaćanja, nakon čega je djelatnica na bankovni račun (koji je otvoren u Portugalu), uplatila preko 38.000 eura. Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela ‘Prijevara’, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela – izvijestila je policija.

www.sjever.hr / index.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.