Now Reading:
Da, moguće je – jedna hrvatska Općina nasjela je na prevaru i uplatila 38.000 eura na portugalski račun
Full Article 50 second read

Da, moguće je – jedna hrvatska Općina nasjela je na prevaru i uplatila 38.000 eura na portugalski račun

Općina na istoku Hrvatske prevarantu je platila 38.000 eura – donosi Index. Naime, djelatnica Općine je, piše policija, prevarena kada je misleći da je mail s uputama za uplatu primila od osobe koja odobrava plaćanja uplatila 38.000 eura na portugalski račun.

Riječ je o Općini na području Brodsko-posavske županije. Kako je priopćila PU brodsko-posavska, policijski službenici Službe kriminalističke policije od Općine su zaprimili kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare.

-Naime, sredinom siječnja 2023. godine djelatnica općine je zaprimila elektroničku poruku, misleći da je poruka od osobe koja odobrava plaćanja, nakon čega je djelatnica na bankovni račun (koji je otvoren u Portugalu), uplatila preko 38.000 eura. Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela ‘Prijevara’, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela – izvijestila je policija.

www.sjever.hr / index.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.