Now Reading:
Fašnički tulum u zlatarskom parku – uz miris krafni i toplih napitaka parkom odzvanjao dječji smijeh
Full Article 2 minutes read

Fašnički tulum u zlatarskom parku – uz miris krafni i toplih napitaka parkom odzvanjao dječji smijeh

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvog dječjeg fašničkog okupljanja u Zlataru, Društvo Naša djeca Zlatar organiziralo je i ove godine, na sam fašnički utorak, dječji Fašnik v Zlataru. Nastavak je to manifestacije koju su pred dvadeset godina pokrenule članice Udruge žena u Zlataru, sudjelujući dugi niz godina u organizaciji ove manifestacije uz zlatarsko Pučko učilište.

Tradicionalna povorka malih i velikih mačkara, uz prikaz maski i spaljivanje Fašnika na gradskom trgu, preoblikovana je u dječju fašničku manifestaciju za koju su građani Grada Zlatara, ali i šireg područja, iskazali velik interes. U fašničke dane i priroda biva prevrtljivom poput ljudi pa je nakon prošlogodišnje snježne oluje ove godine sve iznenadila pravim proljetnim ugođajem.

Mnogi su roditelji stoga iskoristili priliku maskirati djecu i „dojti na zrak, na fašnički tulum u zlatarski park“, kako to kaže geslo ove vesele manifestacije. Uz miris krafni i toplih napitaka kojim su organizatori počastili mačkare, park je odzvanjao dječjim smijehom čemu je ponajviše, mnoštvom trikova uz interakciju s djecom, pridonio popularni mađioničar Magic Leon.

Velika je gužva bila i na plesu pod maskama uz ispadanje na sreću, a pobjednik je osvojio vrijednu nagradu. Sponzorskim nagradama poput ulaznica za Park znanosti, Terme Tuhelj, Muzej neandertalaca, Zoološki vrt i Amazingu te gamerske opreme Stirhuba nagrađene su četiri dječje i jedna obiteljska maska. Organizatori su darivali i dvije odrasle maske, a slatkim paketima nagrađene su i dječje skupine koje su se predstavile plesom – polaznici vrtića „Zlatarsko zlato“, čuvaonice „Malci“ i najmlađe Belečke mažoretkinje, kao i gosti iz Zajezde s duhovitim prikazom Hogwartsa.

Umjesto tradicionalnog spaljivanja Fašnika, mališani su na kraju, uz opće oduševljenje, razbili slatku fašničku pinjatu, kažnjavajući simbolično Fašnika za „sve ono kaj je decu srdilo prošle godine“. Bilo je ovo jedno zabavno dječje popodne, na zadovoljstvo organizatora – Društva Naša djeca Zlatar, kojem su pomogli Grad Zlatar, Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar i Turistička zajednica Zlatni istok Zagorja.

www.sjever.hr
22.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.