Now Reading:
Sa skupštine Udruge umirovljenika Zlatar potvrđeno: Čak 1427 umirovljenika prima mirovinu ispod službene granice siromaštva!
Full Article 50 second read

Sa skupštine Udruge umirovljenika Zlatar potvrđeno: Čak 1427 umirovljenika prima mirovinu ispod službene granice siromaštva!

Udruga umirovljenika Zlatar u srijedu je u Maču održala redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojena izvješća o aktivnostima Udruge u 2022. godini, Izvješće o financijskom poslovanju, Plan aktivnosti i Financijski plan za ovu godinu.

Izvješće o aktivnostima podnio je predsjednik Udruge, Željko Slunjski, naglasivši kako u gradu Zlataru ima 1427 korisnika mirovine koji su pravo ostvarili prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, a čija prosječna mirovina iznosi 344,52 eura. Granica siromaštva iznosi 424,71 eura. Ista je zbilja i s umirovljenicima susjednih općina Lobor (326,83 eura) i Mače (327,67 eura), čiji su umirovljenici organizirani u zlatarskoj Udruzi. Podaci dovoljno kazuju o životnoj zbilji umirovljeničke populacije.

Izvještajnoj skupštini prisustvovale su načelnice općina Lobor i Mače, Ljubica Jembrih i Mladenka Mikulec Šimunec te zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, koja je i pozdravila prisutne.

Nakon službenoga dijela osamdesetak prisutnih umirovljenika veselo je obilježilo Valentinovo.

www.sjever.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.