Now Reading:
Nesvakidašnja scena: Policija s dugim cijevima i psima zaustavljala vozila na autocesti
Full Article 1 minutes read

Nesvakidašnja scena: Policija s dugim cijevima i psima zaustavljala vozila na autocesti

U četvrtak prijepodne policija je provodila uobičajenu rutinsku kontrolu poznatu pod nazivom “ljevak”. Naime, na autocesti iz smjera iz Zagreba prema Karlovcu preusmjeravali su vozila na odmorište radi kontrole, donosi Jutarnji.

Iako je riječ o inače uobičajenim kontrolama, pažnju je privukla činjenica da su policajci bili naoružani i dugim cijevima, a u kontroli su koristili i pse.

Inače, uoči i nakon ulaska Hrvatske u schengenski prostor i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina najavljivali su kako će policija s obzirom na to da su ukinute granične kontrole imati ovlasti i provoditi kontrole po dubini teritorija.

Ovakve akcije policija ni u Hrvatskoj niti u drugim državama ne najavljuje, a vjerojatno zbog činjenice da je vikend i pojačan promet ovakve kontrole i preusmjeravanje prometa na odmorište može kod putnika izazvati negodovanje, piše Jutarnji.

Slične situacije mogle su se vidjeti i na autocestama u Austriji i Sloveniji, a uskoro bi trebalo biti poznato jesu li tragali za nekom osobom.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
17.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.