Now Reading:
Glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH na sastanku sa županom Korenom – evo o čemu je bilo riječi
Full Article 2 minutes read

Glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH na sastanku sa županom Korenom – evo o čemu je bilo riječi

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko – križevačke županije, u srijedu je zamjenik koprivničko – križevačkog župana Ratimir Ljubić održao sastanak s glavnim tajnikom Koordinacije županijskih savjeta mladih RH Marijom Rajičem.

Na sastanku, kojem su prisustvovale i pročelnice Melita Ivančić i Ljubica Belobrk Flamaceta se razgovaralo o aktivnostima vezanim za buduće projekte Koordinacije županijskih savjeta mladih RH, a predstavljen je i rad Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije, koji je izložio član Savjeta Nikola Kovačec.

Glavni tajnik Rajič uz zahvalu na dobroj suradnji sa Županijskim Savjetom mladih predstavio je program konferencije „Sadašnjost, a ne budućnost“, koja će u Zagrebu 14. ožujka okupiti sve relevantne sudionike uključene u procese donošenja javnih politika za mlade.

Kako je istaknuo zamjenik Ljubić, Županija će i dalje iskazivati punu podršku svim inicijativama kojima se potiče uključivanja i angažman članova savjeta mladih u donošenju političkih odluka, što uostalom najzornije pokazuje u svojem svakodnevnom radu provođenjem županijskih programa i aktivnosti namijenjenih mladima s područja naše županije.

Nakon sastanka glavni tajnik Rajič se susreo i sa županom Darko Korenom s kojim je razgovarao o potencijalnim zajedničkim aktivnostima u Hrvatskoj zajednici županija. Župan je tom prilikom istaknuo važnost sinergije i konstruktivne suradnje između Savjeta mladih, upravnih tijela regionalne i lokalne samouprave te Hrvatske zajednice županija u cilju formiranja i provođenja kvalitetnih politika koje se tiču mladih ljudi u svim segmentima društvenog djelovanja s naglaskom na obrazovanje, zapošljavanje, demografska kretanja i stvaranje adekvatnih okvira za ostanak mladih obitelji na području županije i Hrvatske.

www.sjever.hr
16.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.