Now Reading:
Bedekovčanski “Zmajevi” uspješni na Europskom kickboxing kupu – u Zagorje se vratili sa srebrom i četiri bronce
Full Article 2 minutes read

Bedekovčanski “Zmajevi” uspješni na Europskom kickboxing kupu – u Zagorje se vratili sa srebrom i četiri bronce

Proteklog vikenda u Karlovcu održan WAKO Europski kickboxing kup „Karlovac open 2023.“, a među 2217 natjecatelja iz 32 države nastupilo je i četvero predstavnika Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine.

Petak i subota bili su rezervirani za borbe u tatami disciplini pointfighting za sve dobne skupine, a u nedjelju su održane tatami discipline light contact i kick light za sve dobne skupine.

Europski kup „Karlovac open“ je najveće kickboxing natjecanje na području Lijepe naše, ujedno i jedno od deset najvećih sportskih manifestacija ove vrste u Europi i svijetu. Najbrojniji sudionici su bili iz Lijepe naše s 259 natjecatelja, pa Mađari s 245 natjecatelja, treći Talijani s 180 te četvrti Bugari s 94 natjecatelja.

Bedekovčanske Zmajeve predstavljali su Marija Antoaneta Hranić, Elena Ljubek, Noa Počekal i Ognjen Ledinščak.

– Naši Zmajevi su, u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji u sedam startnih disciplina, izborili jedno finale i
četiri polufinala, te su osvojili jedno srebro i četiri bronce – ističe predsjednik KBK Zmaj Bedekovčina, Arpad Jakša.

U light contactu u kategoriji juniorki tako je bronca pripala Eleni Ljubek, a u kategoriji juniora broncu je osvojio Noa Počekalo. U kick lightu srebro je u kategoriji starijih kadetkinja pripalo Mariji Antoaneti Hranić, u kategoriji juniorki s osvojenom broncom slavila je Elena Ljubek, a u kategoriji juniora bronca je pripala Noi Počekalu.

– Iza nas je jedno vrlo teško i zahtjevno natjecanje na koje smo se odazvali u manjem broju nego lani. Naprosto je konkurencija na takvim manifestacijama preteška i suviše iskusna za naše početnike u klubu. No, neumorno radimo, učimo i pripremamo se te će rezultati doći. Letvica je u Zmaju uvijek visoko postavljena jer želimo biti rame uz rame s najboljima, a da bi se to ostvarilo moramo proliti još mnogo i mnogo znoja ali i krvi – poručuje trener Jakša.

www.sjever.hr
16.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.