Now Reading:
Župan Koren održao radni sastanak s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza – evo koje su bile glavne teme susreta
Full Article 2 minutes read

Župan Koren održao radni sastanak s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza – evo koje su bile glavne teme susreta

U posjetu upravi Koprivničko – križevačke županije boravili su predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza KKŽ Nevenko Jakopović sa suradnicima.

Koprivničko – križevački župan Darko Koren tom je prilikom održao radni sastanak s predsjednicima Budorom i Jakopovićem, kojemu je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac. Na sastanku je župan obavijestio predsjednika Budora kako je Županija u postupku ustanovljenja novih lovišta na području zajedničkog otvorenog lovišta VI/101-Križevci, sukladno izraženoj želji lovoovlaštenika o sporazumnom raskidu postojećeg ugovora.

Predsjednik Budor informirao je Župana kako je Hrvatski lovački savez uložio žalbu Ministarstvu uprave na okolnost osnivanja novog Lovačkog saveza udruga KKŽ te se očekuje pravorijek drugostupanjskog upravnog tijela.

Na sastanku su predstavljene i planirane aktivnosti HLS-a u narednom razdoblju, gdje je predsjednik Budor istaknuo kako su njihovi ciljevi usmjereni promociji lovstva, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, te očuvanju prirodnih staništa faune i flore. Također je bilo riječi i o primjeni Zakona o lovstvu te pripadajućim podzakonskim propisima u okviru kojih Hrvatski lovački savez djeluje. Također, dogovorena je suradnja KKŽ i HLS-a u budućim projektima vezanim za unapređenje lovstva.

Župan Koren zahvalio je predsjedniku Budoru na dobroj suradnji i podršci, naglasivši važnost tradicije lovstva na području županije te pohvalivši županijske lovačke udruge na brojnim aktivnostima.

www.sjever.hr
14.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.