Now Reading:
TRAGEDIJA U SVETOJ NEDELJI Obitelj preko noći ostala bez kuće – pomozimo im
Full Article 2 minutes read

TRAGEDIJA U SVETOJ NEDELJI Obitelj preko noći ostala bez kuće – pomozimo im

U obiteljskoj kući u naselju Orešje u Svetoj Nedelji u srijedu je izbio požar zbog kojeg je preko noći jedna obitelj ostala bez krova nad glavom, donosi Index.

Požar se razbuktao u kratkom vremenu i zahvatio cijelu kuću, a o njegovoj jačini govori i činjenica da ga je gasilo 39 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, dok je lokaliziran tek u ponoć.

Index je razgovarao s Ivanom Margetić Petak koja je s mužem i troje djece s ceste gledala kako nestaje njihov dom.

-U trenutku izbijanja požara bili smo u prizemlju, taman smo završili s večerom. Oko pola osam smo izjurili van. Muž i ja uzeli smo djecu, bebicu od dva i pol mjeseca, sina od dvije i pol godine, kćer od četiri i pol godine, i psa. Stajali smo ispred kuće i gledali kako gori. Baka i djed su onda došli po djecu i odveli ih – rekla je Ivana za Index.

Ispričala je i kako je iz spoja kamina i dimnjaka počeo šiktati dim, a za sada točan uzrok požara nije poznat.

-Urušio se strop i jako je teško skužiti odakle je sve krenulo. Nažalost, ovaj put sam ja ta koja treba pomoć. Sva sreća pa smo svi dobro i da smo uspjeli na vrijeme izaći iz kuće, koja je drvena i samo je sve više i više gorjela – rekla je Ivana.

Budući da im je svaka pomoć u ovom trenutku dobro došla, račun na koji je moguće uplatiti donacije za obitelj Margetić Petak otvoren je preko Crvenog križa Samobor.

Tko želi i može pomoći, ovo su podaci za uplatu:
Crveni križ Samobor
IBAN: HR2424030091521000465
Opis: Za humanitarnu akciju Margetić Petak

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr
10.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.