Now Reading:
Grad Ivanec ne staje s radovima: groblje Margečan dobilo novu, urbanu vizuru – ukupna ulaganja iznose gotovo 70 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Grad Ivanec ne staje s radovima: groblje Margečan dobilo novu, urbanu vizuru – ukupna ulaganja iznose gotovo 70 tisuća eura

Groblje Margečan u Osečkoj dobilo je novu, urbanu vizuru, kakvu i zaslužuje mjesto od posebnog digniteta na kome počivaju pokojnici. Ostvareno je to postavljanjem nove panel ograde i uređenjem staza u donjem dijelu groblja.

Stara žičana ograda je odstranjena, a zamijenila ju je moderna panel ograda koja se proteže cijelom duljinom groblja uz županijsku cestu, uključujući i dio uz novo parkiralište s 20 parkirnih mjesta. Ostali dio groblja ograđen je plastificiranom ogradom. Ukupno je postavljeno 410 metara ograde.

U donjem dijelu groblja, uz novu ogradu, asfaltirana je staza u duljini od 110 metara. Ove godine prići će se i hortikulturnom uređenju ovog dijela groblja.

Dio radova financiran je bespovratnim sredstvima iz europskih fondova, koja je Grad Ivanec osigurao prijavom na natječaj LAG-a Sjeverozapad. Naime, Grad je na taj natječaj kandidirao projekt vrijedan 55.300 eura, od čega je iz europskih sredstava odobreno maksimalno mogućih 38.780 eura, dok je Grad osigurao 16.530 eura.

No, u cilju uređenja kompletne ograde i zaokruživanja ovoga projekta, Grad je naknadno izdvojio i dodatnih stotinjak tisuća kuna, tako da ukupna ulaganja u ovoj fazi iznose više od pola milijuna kuna, odnosno oko 68.000 eura.

U gradnju novog parkirališta, ograde i uređenje staza na groblju Margečan u proteklih je godinu dana uloženo oko 132.800 eura. Investitor je Grad Ivanec, a sve radove izveli su djelatnici Ivkoma d.d. Ivanec.

www.sjever.hr / ivanec.hr
08.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.