Now Reading:
Župani sjevera prave su zvijezde na Facebooku – Posavec i Stričak znaju kako iskoristiti moć društvenih mreža za komunikaciju s građanima
Full Article 3 minutes read

Župani sjevera prave su zvijezde na Facebooku – Posavec i Stričak znaju kako iskoristiti moć društvenih mreža za komunikaciju s građanima

Portal župan.hr i ove je godine istražio je koji se župani i županice najviše koriste najmasovnijim društvenim mrežama u RH. Prema istraživanju prvo mjesto drži istarski župan Boris Miletić s 21 000 Facebook pratitelja, a na popisu su svoje mjesto našla i dva naša župana sa sjevera Hrvatske – međimurski župan Matija Posavec s 8900 pratitelja i varaždinski župan Anđelko Stričak sa 6300 pratitelja.

Matija Posavec: Brzina odjeka na FB-u mi omogućava bolje procjene pri donošenju odluka, a negativni komentari su također putokaz

– Moj Facebook profil dodatak je ostalim komunikacijskim kanalima kojima na dnevnoj bazi komuniciram s javnošću i pokazao se kao dobar alat u brzini izmjene podataka kojoj smo u današnje vrijeme izloženi te nedostatku vremena za susrete uživo. Dio objava vodi do naših županijskih internetskih stranica. FB profil aktivan je dugi niz godina, još iz vremena kada sam, prije gotovo deset godina, stupio na mjesto župana Međimurske županije, dobra strana mu je brzina odjeka na plasirani sadržaj koji mi omogućava bolje procjene pri donošenju odluka, a negativni komentari su također putokaz.

U gotovo svakodnevnim objavama naglasak stavljam na čovjeka. Nastojim pohvaliti, potaknuti i ohrabriti naše vrijedne Međimurce kada je riječ o njihovim aktivnostima na dobrobit zajednice ili uspjeha, pa pri svakom osobnom sudjelovanju na nekoj od događaja pronađem ‘sličicu’ iz života naših ljudi kojom ističem njihove zasluge, takve objave nailaze uistinu na veliki odjek pratitelja te su redovno popraćene dobronamjernom komunikacijom i pohvalnim komentarima.

Moj je cilj da se dobar glas o našim ljudima čuje što dalje, stoga mi je svaki puta drago kada objava o uspjesima naših sportaša, učenika, studenata, zdravstvenih djelatnika, poduzetnika itd. naiđe na veliki odjek putem mog FB profila.

Društvene mreže ‘vole’ i opuštajuće, ohrabrujuće sadržaje pa je glazbena videočestitka, primjerice, kojom smo iz Međimurske županije ljudima našega kraja poslali najljepše želje za Božić i novu godinu imala izniman broj pregleda. Kada je riječ o aktivnostima Županije najčešće ističem mjere i programe kojima dopiremo do svakog našeg čovjeka, a odjecima koje primam mjerljivi su prepoznatljivost i odobravanje takvog puta – napominje Matija Posavec, međimurski župan.

Anđelko Stričak: Društvene mreže su važne zbog jednostavne, brze i neposredne komunikacije s građanima

– Bez društvenih mreža komunikacija je danas teško zamisliva, a za svaku osobu koja obnaša javnu dužnost one su važne prvenstveno zato što daju mogućnost jednostavne, brze i neposredne komunikacije s građanima. Osobni profil na Facebooku sam otvorio prije više od deset godina, a sve do danas vodim ga samostalno, dok je kasnije pokrenuta Facebook stranica Anđelko Stričak. Osobno nastojim redovno provjeravati i odgovarati na poruke građana te im pomoći, ako je to ikako moguće, no zbog brojnih obveza na dužnosti župana nisam aktivan koliko bih to htio.

Na službenom Facebook profilu nastojim prvenstveno podijeliti informacije o projektima i programima koje provodimo u Varaždinskoj županiji, kao i informacije o uspjesima svojih sugrađana, ali i aktivnostima i programima Vlade Republike Hrvatske, ministarstava i drugih institucija i ustanova. Na osobnom profilu, kad mi obveze to dopuštaju, objavljujem i informacije iz privatnog života. Kao što je već poznato, zaljubljenik sam u prirodu i fotografiju, pa za svoje fotogalerije i dobivam najviše „lajkova“. Imao sam više upita medija koji su htjeli sa mnom napraviti razgovor o tom mojem hobiju, a čak su mi predložili i organizaciju izložbe… – otkriva nam Anđelko Stričak, varaždinski župan.

sjever.hr/zupan.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.