Now Reading:
Poticanje razvoja održivog turizma: U Centru svijeta uskoro niču nova stabla koja će doprinijeti zaštiti okoliša
Full Article 1 minutes read

Poticanje razvoja održivog turizma: U Centru svijeta uskoro niču nova stabla koja će doprinijeti zaštiti okoliša

Na 20. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice usvojena je odluka o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja”.

Cilj projekta je sadnja dodatnih stabala u turističkim destinacijama radi smanjenja ugljikova otiska koji nastaje turističkom aktivnošću, poticanje razvoja održivog turizma i promoviranje Hrvatske kao održive destilacije. Turističkoj zajednici područja Centar svijeta dodijeljeno je gotovo 700 eura. Za područje Centra svijeta odabrat će se autohtone vrste sadnica minimalne visine 140 cm sukladno popisu Šumarskog fakulteta iz Zagreba i bit će posađene na odabranim lokacijama kad vremenski uvjeti to dopuste.

Lokalna zajednica moći će pratiti provedbu aktivnosti projekta preko aplikacije Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMy Tree u kojoj će biti unijeti svi podaci o sadnicama i procesu sadnje na ovom području.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta Petra Međimurec kaže da se veseli ovakvim projektima te se nada da će se sadnji pridružiti lokalno stanovništvo svih dobi te na svoj način doprinijeti zaštiti okoliša i održavanju lokalnog biodiverziteta.

www.sjever.hr / ludbreg.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.