Now Reading:
U planu brojne aktivnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije – u narednim mjesecima vježbe, okrugli stol i smotra
Full Article 2 minutes read

U planu brojne aktivnosti Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije – u narednim mjesecima vježbe, okrugli stol i smotra

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak Stožera civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije na kojem su prezentirane aktivnosti sustava civilne zaštite u narednom razdoblju. Sastanku su prisustvovali predstavnici Vatrogasne zajednice KKŽ, Policijske uprave koprivničko – križevačke, HGSS-a Stanica Koprivnica, Službe civilne zaštite Koprivnica i Stožera civilne zaštite grada Koprivnice.

Načelnik Županijskog Stožera Ratimir Ljubić prezentirao je plan aktivnosti te najavio održavanje vježbi, okruglog stola i smotre u idućim mjesecima. Tako će se povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 dan ranije održati simulacijsko-komunikacijska vježba na kojoj će se testirati komunikacija i pozivanje operativnih snaga sustava civilne zaštite putem sustava TETRA i korištenje aplikacije NICS, a 1. ožujka će se povodom Međunarodnog dana civilne zaštite u RH održati okrugli stol na temu “Klimatske promjene – izazov za sustav civilne zaštite”.

Za kraj travnja se u Koprivnici na prostoru gradskog Sajmišta planira i smotra sustava civilne zaštite KKŽ na kojoj će javnosti biti predstavljena oprema žurnih službi i operativnih snaga za spašavanje na kopnu i vodi, a uz županijske snage smotri će prisustvovati i predstavnici nacionalne razine sustava civilne zaštite – Ravnateljstvo civilne zaštite RH, Hrvatska vatrogasna zajednica, HGSS Hrvatska i Hrvatski crveni križ.

www.sjever.hr
07.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.