Now Reading:
KATASTROFA NEVIĐENIH RAZMJERA: Tursku pogodio još jedan razorni potres jačine 7,7 po Richteru!!
Full Article 1 minutes read

KATASTROFA NEVIĐENIH RAZMJERA: Tursku pogodio još jedan razorni potres jačine 7,7 po Richteru!!

EMSC je objavio kako je Tursku pogodio još jedan razorni potres, jačine 7,7 po Richteru te naknadno pojasnio kako se ne radi o istom potresu koji je Tursku pogodio noćas, prenosi Jutarnji list.

-Znamo da je teško pratiti, ali nakon sinoćnjeg potresa jačine 7,8 po Richteru, Tursku je upravo pogodio još jedan jačine 7,7 prema Richteru. To će povećati štetu i dodatno zakomplicirati spašavanje. Naše su misli sa svim pogođenim ljudima i njihovim voljenima – napisali su iz EMSC-a na Twitteru.

Prema američkom seizmološkom zavodu USGS, katastrofalan potres jakosti 7,8 se dogodio u 4.17 sati ujutro po lokalnom vremenu na dubini od približno 17,9 kilometara. Epicentar potresa bio je u okrugu Pazarcik, u pokrajini Kahramanmaras na jugoistoku zemlje, oko 60 km zračne linije od sirijske granice, a osjetio se i na Cipru i u Libanonu.

-Nisam doživio ništa slično u mojih 40 godina – rekao je jedan stanovnik turskog grada Gaziantepa, u blizini samog epicentra potresa te dodao kako su se tresli poput bebe u kolijevci.

Foto: screenshot video 24sata.hr
www.sjever.hr / jutarnji.hr
06.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.