Now Reading:
Zagreb na udaru jakog vjetra – Ruše se stabla, vatrogasci zatrpani pozivima građana
Full Article 2 minutes read

Zagreb na udaru jakog vjetra – Ruše se stabla, vatrogasci zatrpani pozivima građana

Vikend je tek počeo, a snažan vjetar diljem Hrvatske već stvara probleme. U Zagrebu puše jak vjetar koji je nosi sve pred sobom. U Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko dijelova i palo na stazicu ispred zgrada, ali nitko nije ozlijeđen niti je oštećena imovina na toj lokaciji, piše Jutarnji list.

Zagrebački vatrogasci jutros su dobili 20-ak dojava – na Ljubljanici, Španskom, Vrbiku…

– Ne možemo trenutno razgovarati jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stignemo – kratko su poručili vatrogasci Javne vatrogasne postaje grada Zagreba za Jutarnji list.

Kako piše Jutarnji, najčešće se radi o srušenim granama ili stablima pa je potrebno njihovo uklanjanje, a u jednom slučaju se zbog vjetra s krova odlomio crijep. Za sada nema ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta jer su se neke grane srušile po parkiranim automobilima, a u jednom slučaju čak i na vozilo koje je bilo u pokretu.

Državni hidrometeorološki zavod za subotu je izdao upozorenje zbog snažnog vjetra. Crveno upozorenje je izdano za Velebitski kanal zbog jake, mjestimice olujne bure s najjačim udarima vjetra od 35 do 70 čvorova. Narančasto upozorenje je izdano za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića te osječke regije.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.