Now Reading:
PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme i danas će kvariti raspoloženje – prognostičari upozoravaju i na olujne udare sjeverca!
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Oblačno i kišovito vrijeme i danas će kvariti raspoloženje – prognostičari upozoravaju i na olujne udare sjeverca!

Prema prognozi DHMZ-a, u subotu će biti promjenljivo oblačno i vjetrovito vrijeme uz sunčana razdoblja.

U prvom dijelu dana uz više oblaka, mjestimice će biti slabih oborina. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, sredinom dana i popodne s olujnim udarima, a na Jadranu bura i tramontana.

Najniža jutarnja temperatura bit će od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 14 °C.

Uz prijelaz atmosferske fronte preko Hrvatske i prvi dio dana uz više oblaka i moguću slabu oborinu, raspoloženje i koncentracija bit će kod mnogih ljudi lošiji nego u drugom dijelu. U drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike popravljati u cijeloj zemlji.

No, pojačani osjet hladnoće uzrokovan jakim vjetrom, mogao bi uzrokovati tegobe kroničnim bolesnicima, pa će pojačana zaštita od vjetra biti neophodna. Tijekom dana biometeorološke prilike će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do razmjerno povoljnih.

www.sjever.hr / DHMZ
04.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.