Now Reading:
Branitelji Daliću uručili priznanje „Osoba godine 2022.”: Točno je – da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo ni srebra ni bronce
Full Article 4 minutes read

Branitelji Daliću uručili priznanje „Osoba godine 2022.”: Točno je – da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo ni srebra ni bronce

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u četvrtak je u Varaždinu dodijeljeno priznanje „Osoba godine 2022.”

Na svečanosti u Skupštinskoj dvorani varaždinske Županijske palače okupili su se brojni hrvatski branitelji te osobe iz političkog, društvenog, sportskog, ali i vjerskog života kako bi čestitali izborniku Daliću na ovom priznanju.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. naglasio je kako je Zlatko Dalić osoba kakva ne postoji na ovim područjima. Naime, kako je objasnio, kada netko dosegne slavu, obično se promijeni, no s Dalićem to nije slučaj, a na njih branitelje je, priznaje, ostavio snažan dojam.

Zlatko Dalić nikada ne zaboravlja obitelji poginulih i ljude koji su stvarali hrvatsku državu. To je nama bio cilj, da pronađemo jednog takvog čovjeka, a pronašli smo ga u liku i djelu Zlatka Dalića te mu ove godine dodijelili priznanje za osobu godine 2022. – rekao je Pavković dodavši kako im je cilj da istaknutim ljudima kažu hvala.

Inače, naglasio je Pavković, za ovo priznanje glasao je iznimno velik broj braniteljskih udruga, od Dubrovnika, Zagreba, pa sve do Varaždina.

Iako je tijekom i nakon Svjetskog nogometnog prvenstva izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić primao brojna priznanja, ovo mu doista puno znači.

-To je veliki ponos, a jako dobro znam koliko Hrvatska nogometna reprezentacija i ja osobno cijenimo i poštujemo sve ono što su branitelji napravili za našu državu. To je za mene velika čast pogotovo što je u mom Varaždinu – rekao je Dalić.

Okupljenima je poručio kako mu ovo priznanje daje za pravo da se još više i jače nastavi boriti za Hrvatsku i zastupati vrijednosti na kojima je ona nastala – vjeru, domoljublje i zajedništvo.

-Točno je – da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo ni srebra, ne bi bilo ni bronce, ne bi bilo svih ovih uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije. Ja to zaista poštujem, cijenim i ne libim se to reći u svakoj prigodi jer Hrvatska nogometna reprezentacija zastupa te vrijednosti i na osnovu njih napravili smo velik rezultat – kazao je Dalić.

Dodao je i kako ništa u životu nije slučajno, pa ni ova veza koja je počela u ratu između Varaždina, Livna i 7. gardijske brigade Pume.

-Ja uvijek kažem da sam ja iz Livna, ali i ponosni Varaždinac jer ovaj grad je mene primio, ova županija me primila, dala mi šansu da nešto u životu napravim i ja sam na tome zahvalan, sretan i ponosan da živim ovdje u domu legendarnih Puma, Roda te da sam s njima prijatelj – naglasio je Dalić.

Svečanosti je prisustvovao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je naglasio kako bez branitelja slobodna, neovisna i međunarodno priznata Republika Hrvatska članica euroatlantskih integracija danas sigurno ne bi postojala.

-Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja pitanje je bismo li se mogli radovati crveno-bijelim kockicama na sportskim terenima diljem svijeta – rekao je Stričak.

Dodao je i kako su upravo crveno-bijele kockice spojile izbornika Dalića koji je, prema županovim riječima, jedan od najpoznatijih Varaždinaca u povijesti i legendarne Pume.

-7. gardijska brigada prošla je ratni put u Bosni i Hercegovini. Od 92 poginula pripadnika, 52 ih je poginulo u susjednoj Bosni i Hercegovini. To je jedna ogromna žrtva i neraskidiva veza između Varaždina, Varaždinske županije i Bosne i Hercegovine – kazao je župan Stričak zahvalivši izborniku Daliću na svim trenucima radosti i činjenici da je proslavio Varaždin, Varaždinsku županiju i Hrvatsku diljem svijeta.

tklopotan / www.sjever.hr
02.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.