Now Reading:
Bosilj održao prijem za novinare pa naglasio: Ako se izbori ne održe do 15. ožujka Grad je u velikim problemima
Full Article 2 minutes read

Bosilj održao prijem za novinare pa naglasio: Ako se izbori ne održe do 15. ožujka Grad je u velikim problemima

Na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku organiziranom u znak nastavka suradnje s novinarima, urednicima te svim ostalim medijskim djelatnicima koji prate rad Grada Varaždina, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u četvrtak je prokomentirao i aktualna zbivanja u gradu.

Bosilj je najavio ozbiljne probleme s funkcioniranjem Grada ukoliko se proračun ne usvoji do kraja ožujka te ukoliko se izbori ne održe do 15. ožujka. Ističe kako Grad završava sve započete projekte, međutim zbog neusvojenoga proračuna, za nove projekte se ne mogu niti naručivati projektiranja, niti raspisivati bilo kakve javne nabave.

– Proći će nam natječaj za Centar za starije osobe gdje smo dosta daleko došli, ali budući da su uvjeti natječaja drugačiji od onoga što smo mi očekivali potrebno je preprojektirati, a mi to do 22.3. niti možemo naručiti, niti stignemo – izjavio je Bosilj.

– Ustanove u kulturi će izdržati prva tri mjeseca zato jer su one na 25% financiranja iz 2021., predinflacijske. Takav je zakon i vrlo je problematično osigurati im sredstva te se moraju snaći s onime što imaju. Muzeji i knjižnica za sada mogu funkcionirati, ali vidjet ćemo kako će to biti kasnije – prokomentirao je Bosilj o kulturološkim ustanovama.

Bosilj je istaknuo kako pripremaju još određene projekte koje su prije ugovorili.

– Možda i najbitnije da smo prešli NPOO s Hrvatskim vodama te dobili gotovo dva milijuna eura. Napravit ćemo nasip od mosta u Gojancu preko Jalkovca do mosta u Brezju – 5,5km dug. Više neće biti plavljenja Plitvice u Jalkovcu i Brezju, a Grad će napraviti na nasipu i biciklističko-pješačku stazu. Pripremili smo dva velika projekta – prošli tjedan je za Varaždinsku kuću, koja stoji u Gajevoj ulici već 15 godina ovako, izdana građevinska dozvola. Imamo sve uvjete da se prijavimo na natječaj koji je raspisao Ministarstvo turizma te očekujem da ćemo proći i s tim i sa „Sport u funkciji turizma“ s teniskom dvoranom – zaključio je Bosilj.

mdjak/sjever.hr.
02.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.