Now Reading:
Dodijeljene diplome učenicima plivačima drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene diplome učenicima plivačima drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu

Na svečanosti održanoj u srijedu, učenici drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu primili su diplome po završetku obuka plivanja. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković koji je podijelio 81 diplomu plivačima i plivačima početnicima.

-Nakon prekida od dvije godine vratio se program obuke neplivača u varaždinskim osnovnim školama. Programu je pristupilo i završilo 81 dijete i oni mogu dalje usavršavati svoje znanje plivanja- istaknuo je Marković.

Marković naglašava kako je vitalno da sva djeca nauče plivati kako ne bi dolazilo do tragičnih posljedica kao što je to bio slučaj prijašnjih godina, ali i iz razloga što djeca kroz program obuke zavole plivanje pa neki od njih možda postanu i vrhunski plivači.

-Smatram da djecu od najranijih dobi treba animirati i uvoditi u sport. Mi kao grad ćemo još dodatno uložiti i više od ovih 30 000 kuna kako bi i još više djece uključili. Jer nema boljeg načina nego kroz sport djecu naučiti zdravim navikama, druženju, socijalizaciji i svemu onome što nam sport donosi – zaključio je zamjenik gradonačelnika Marković.

Na svečanosti podjele diploma prisutan je bio i Velimir Mudri, voditelj sportskih aktivnosti u Gradskim bazenima Varaždin.

-Program „Škola plivanja“ ideja je koja traje dosta dugo. U Suradnji s Gradom Varaždinom želimo omogućiti besplatnu obuku neplivača svim učenicima drugih razreda kojima je potrebna. Tako je ove godine tih učenika bilo 130, a program obuke iskoristilo je njih 81 kojima je i naš dogradonačelnik danas dodijelio diplome – izjavio je Mudri.

Nadodao je kako sva djeca zaslužuju u određenom trenutku besplatnu obuku neplivača te je tako pozvao svu djecu da dođu u sklopu Gradskih bazena Varaždin i uključe se u program „Škola plivanja“.

mdjak / www.sjever.hr
01.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.