Now Reading:
Dodijeljene diplome učenicima plivačima drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene diplome učenicima plivačima drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu

Na svečanosti održanoj u srijedu, učenici drugih razreda osnovnih škola u Varaždinu primili su diplome po završetku obuka plivanja. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković koji je podijelio 81 diplomu plivačima i plivačima početnicima.

-Nakon prekida od dvije godine vratio se program obuke neplivača u varaždinskim osnovnim školama. Programu je pristupilo i završilo 81 dijete i oni mogu dalje usavršavati svoje znanje plivanja- istaknuo je Marković.

Marković naglašava kako je vitalno da sva djeca nauče plivati kako ne bi dolazilo do tragičnih posljedica kao što je to bio slučaj prijašnjih godina, ali i iz razloga što djeca kroz program obuke zavole plivanje pa neki od njih možda postanu i vrhunski plivači.

-Smatram da djecu od najranijih dobi treba animirati i uvoditi u sport. Mi kao grad ćemo još dodatno uložiti i više od ovih 30 000 kuna kako bi i još više djece uključili. Jer nema boljeg načina nego kroz sport djecu naučiti zdravim navikama, druženju, socijalizaciji i svemu onome što nam sport donosi – zaključio je zamjenik gradonačelnika Marković.

Na svečanosti podjele diploma prisutan je bio i Velimir Mudri, voditelj sportskih aktivnosti u Gradskim bazenima Varaždin.

-Program „Škola plivanja“ ideja je koja traje dosta dugo. U Suradnji s Gradom Varaždinom želimo omogućiti besplatnu obuku neplivača svim učenicima drugih razreda kojima je potrebna. Tako je ove godine tih učenika bilo 130, a program obuke iskoristilo je njih 81 kojima je i naš dogradonačelnik danas dodijelio diplome – izjavio je Mudri.

Nadodao je kako sva djeca zaslužuju u određenom trenutku besplatnu obuku neplivača te je tako pozvao svu djecu da dođu u sklopu Gradskih bazena Varaždin i uključe se u program „Škola plivanja“.

mdjak / www.sjever.hr
01.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.