Now Reading:
O budućem razvoju Varaždina, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Ludbrega i 11 općina odlučujete vi – uključite se s prijedlozima
Full Article 2 minutes read

O budućem razvoju Varaždina, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Ludbrega i 11 općina odlučujete vi – uključite se s prijedlozima

Do 26. veljače provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Strategije razvoja Urbanog područja Varaždin za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Strategija razvoja urbanog područja Varaždin za razdoblje od 2021. do 2027. godine je temeljni strateški dokument u kojem se određuju ciljevi i prioriteti razvoja Urbanog područja Varaždin. Riječ je o aktu strateškog planiranja u okviru politike regionalnog razvoja koji služi kao multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj Urbanog područja kao cjeline, unutar jasno definiranog vremenskog razdoblja te predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma za razdoblje 2021. – 2027. u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.

Donošenjem strategije razvoja omogućit će se Urbanom području Varaždin daljnji društveno-gospodarski, integrirani i teritorijalni razvitak, te pridonijeti razvoju Republike Hrvatske, u skladu s načelima održivog razvoja. Kako bi se mogao donijeti, potrebno je provesti postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću s ciljem upoznavanja javnosti s nacrtom strategije te dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga zainteresiranih stanovnika sa cijelog Urbanog područja Varaždin.

-Pozivamo sve stanovnike Urbanog područja Varaždin koje obuhvaća 4 grada: Varaždin, Ludbreg, Novi Marof, Varaždinske Toplice te 11 općina: Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica da se uključe u proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i daju doprinos razvitku urbanog područja Varaždin – poručuju iz Grada Varaždina.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam nacrt strategije nalaze se na službenim ovdje, pod rednim brojem 11, a svoje doprinose javnom savjetovanju možete dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 26. veljače na adresu Grada Varaždin, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti, Petra Preradovića 10, 42000 Varaždin ili na e-mail: itu.mehanizam@varazdin.hr, također putem obrasca.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / varazdin.hr
31.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.