Now Reading:
Ključni je dan pregovora u Holdingu, a sindikati prijete: U Zagrebu će sve stati!
Full Article 2 minutes read

Ključni je dan pregovora u Holdingu, a sindikati prijete: U Zagrebu će sve stati!

Ključni je dan pregovora sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga, a sindikati su najavili da će, ako se danas ne postigne dogovor, uslijediti kolaps Zagreba.

Pregovori u Zagrebačkom holdingu nastavljaju se u 17 sati, a na njima će Uprava Holdinga pregovarati sa sindikatima niza sastavnica Zagrebačkog holdinga, piše Index.

Prije toga će se u 13 sati u odvojenom procesu u Čistoći razgovarati o još pet preostalih zahtjeva radnika Čistoće i na te će razgovore doći i gradonačelnik Tomislav Tomašević, što je bio dio dogovora o prekidu trodnevnog štrajka koji je počeo zbog otkaza trojici radnika, a nastavio se zbog nezadovoljstva radnika uvjetima rada, primarno plaćama.

Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb, sinoć je u emisiji Otvoreno rekao kako cijeli proces pregovora u Zagrebačkom holdingu traje od studenog prošle godine. Nakon što se vidjelo krajem prosinca da se pregovori, kako kaže, ne vode u dobroj vjeri, sindikati su pokrenuli proceduru mirenja.

Rekao je da se sa Zagrebačkim holdingom intenzivno vode pregovori oko svih otvorenih pitanja te dodao kako su nakon pregovora doneseni određeni zaključci, ali da se nastavlja procedura mirenja. 
Na pitanje ima li pomaka u pregovorima u zadnja četiri dana, Jović je rekao da ih ima te naglasio kako je u pregovorima utorak “dan D”.

Na pitanje kako bi izgledalo da dođe do generalnog štrajka radnika, Jović je rekao da bi se završio proces mirenja, nakon toga bi sindikati odredili poslove koji se ne smiju prekidati. Još jednom je naglasio da štrajk ne zazivaju ni sindikati, a ni radnici, piše Index.

-Ako dođe do štrajka, sve će stati u gradu Zagrebu. Od Zrinjevca, Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zagreb parkinga, Gradskih groblja, dakle, svih sastavnica Holdinga – istaknuo je.

sjever.hr/index.hr
31.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.