Now Reading:
Više od 400 trkača na Zimskom polumaratonu, Mrzlom ceneru i Ledenoj petici
Full Article 2 minutes read

Više od 400 trkača na Zimskom polumaratonu, Mrzlom ceneru i Ledenoj petici

Ovogodišnji 6. Hervis Zimski polumaraton, Mrzli cener i Ledena petica, trčao se napokon po pravom zimskom vremenu na 0 °C. Na ukupno 3 utrke sudjelovalo je više od 400 trkača i trkačica, a nastupili su natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Varaždinski Zimski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 specifičan je po starosnom hendikepu, odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Ledenu peticu završilo je 114 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Ante ŽIVKOVIĆ, Matija TUĐAN i Dejan PREINDL kod muškaraca te Andreja GORČAN, Anja JAMBREŠIĆ i Lucija SAČER kod žena.

Mrzli cener završilo je 151 trkača i trkačica. Prvi su u cilj utrčali Karmelo MRVICA , Bruno HLEBAR i Simon MALEK KUZMIČ kod muškaraca te Tea FABER , Marina GODINIĆ i Branka ŽOKVIĆ kod žena.

Na Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 139 trkača i trkačica. U poretku s uključenim vremenskim hendikepom, prvi je u cilju bio Neven JURKOVIĆ , a slijede ga Željko MUSTAČ i Blaž OREŠNIK, dok je kod žena prva u cilj ušla Špela GONZA, zatim Jasmina ILIJAŠ i Alenka HORVAT.

Najbrži (po neto vremenu) bio je Blaž OREŠNIK (1:12:05), zatim Jurica TOMAC (1:14:36) i Neven JURKOVIĆ (1:17:21). Kod žena je najbrža bila Špela GONZA (1:17:05), a slijede ju Jasmina ILIJAŠ (1:20:08) i Natalija MAŠERA (1:31:56).

U nastavku možete pogledati (neslužbene) rezultate:

REZULTATI – UTRKA LEDENA PETICA
REZULTATI – UTRKA MRZLI CENER
REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema ukupnom vremenu (hendikep utrka)
REZULTATI – UTRKA POLUMARATON – prema postignutom neto vremenu

Rezultati su objavljeni prema vremenu ulaska u cilj (hendikep polumaraton) kao i prema postignutom realnom vremenu svakog sudionika utrke polumaratona.

sjever.hr
30.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.