Now Reading:
ODLIČNA POSJEĆENOST NOĆI MUZEJA Brojni Zlatarčani pohrlili u Galeriju izvorne umjetnosti i uživali u bogatom programu
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA POSJEĆENOST NOĆI MUZEJA Brojni Zlatarčani pohrlili u Galeriju izvorne umjetnosti i uživali u bogatom programu

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održava se 18 godina, od čega se već šest godina obilježava i u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti. I ovoga 27. siječnja Galerija je bila jedna od dvjestotinjak muzeja, galerija i drugih ustanova diljem Hrvatske u kojoj se, pod geslom „Muzeji su važni!“, obilježavala Noć muzeja koja privlači veliku pozornost građana.

Ovaj siječanjski zlatarski program bilo je predstavljanje povjesnice odnosno knjige pod naslovom „Srebrna zlatarska paleta“, koja je trebala biti predstavljena još prije pet godina o jubileju Udruge likovnih umjetnika „Zlatarska paleta“ koja već obilježava i 30. obljetnicu djelovanja. Izdavanje vrijedne dokumentarističke publikacije financijski su potpomogli Grad Zlatar i Krapinsko- zagorska županija.

Na pripremi i izdavanju knjige radio je peteročlani urednički tim, u sastavu Zvjezdane Jembrih, Tanje Kokanović Rod, Tine Marušić, Jure Kokeza i Darka Varge.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek uručila je predsjedniku Udruge Darku Vargi, županovu Zahvalnicu za izniman doprinos kulturi Krapinsko-zagorske županije povodom 25 godina uspješnog djelovanja i plodonosnog stvaralaštva.

I Udruga je dodijelila svoje zahvalnice za uspješnu suradnju i to Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zlataru, Galeriji izvorne umjetnosti, Pučkom otvorenom učilištu dr. Jurja Žerjavića, Radio Zlataru i Ženskoj vokalnoj skupini DORA, koja je sudjelovala u glazbenome programu.

Sudionike zlatarske Noći muzeja, osim zamjenice Petek, pozdravila je i predsjednica Gradskoga vijeća Zlatara, Danijela Findak.

www.sjever.hr / zlatar.hr
30.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.