Now Reading:
Treba li Horvat dati ostavku? Nekad rukometna velesila kući odlazi kao deveta reprezentacija svijeta – tko je kriv za krizu hrvatskog rukometa?
Full Article 3 minutes read

Treba li Horvat dati ostavku? Nekad rukometna velesila kući odlazi kao deveta reprezentacija svijeta – tko je kriv za krizu hrvatskog rukometa?

Propuštene Olimpijske igre, osmo mjesto na Euru i deveto na Svjetskom prvenstvu, rezime je mandata izbornika Hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoja Horvata. A nekada su se izbornici kritizirali nakon brončanih medalja. Oni s četvrtim mjestom bi već sami sebi spakirali kofere i otišli, piše novinar 24sata Zdravko Barišić.

Nakon što se Hrvatska u ožujku 2021. nakon 21 godine nije plasirala na Olimpijske igre Horvat je kazao kako su razočarani, ali treba gledati naprijed i to bez trunke samokritike. Već tada je bilo jasno da se hrvatski rukomet urušava, samo nekoliko mjeseci nakon debakla na Svjetskom prvenstvu na kojem smo osvojili 25. mjesto i ostali bez Line Červara.

Horvat je tek sjeo na klupu, bilo je jasno kako mu treba vremena da implementira svoje ideje i uigra momčad, no, deset mjeseci kasnije, novi debakl. Hrvatska je osvojila razočaravajuće osmo mjesto na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

-Hrvatska reprezentacija ne može biti zadovoljna osmim mjestom bez obzira bez obzira na okolnosti. Uvijek idemo po medalju i svi od nas to očekuju. Letvicu je bitno podizati visoko. Ako ne postaviš letvicu za svjetski rekord, ne možeš ga ni srušiti – odgovorio je pokunjeni Horvat nakon prošlogodišnjeg Eura u studiju RTL-a, dok su ga Pero Metličić i Goran Šprem rešetali pitanjima.

Izlike je tada pronalazio u korona virusu, brojnim ozljedama pa u konačnici nekako ipak priznao da dio krivice snosi i on. Nije zvao Štrleka, Karačića, Šegu pa se izmotavao kako ih je naknadno zvao, ali nisu mogli doći. Opet nije izravno preuzeo odgovornost za loš rezultat, pišu 24sata.

Prošla je godina dana, no nije se ništa promijenilo, a nekad rukometna velesila sada očito ne može bolje od devetog mjesta na svijetu što više nije slučajnost, nego realnost. Horvat, umjesto da preuzme odgovornost, tvrdi kako je iza Kauboja odlično prvenstvo, izuzev poraza od Egipta što je zapravo bio jedini pravi izazov koji smo morali preskočiti za plasman u četvrtfinale.

-Ostvarili smo te kvalifikacije za OI, to je nešto što nam je bilo u viziru nakon Egipta. Mislim da smo igrali odličan turnir, dobar turnir, izuzev Egipta, pokazali smo tu 5-1 zonu koja bi trebala biti zaštitni znak – kazao je Horvat ponovno bez trunke samokritike i bez odgovora na pitanje na koje svi žele odgovor – zašto je do ovog došlo, tko je krivac i koji je dubinski problem urušavanja našeg rukometa.

Treba li Hrvatski rukometni savez nakon propuštenih Olimpijskih igara, osmog mjesta na Euru i devetom na Svjetskom prvenstvu smijeniti Hrvoja Horvata? Jer nekada su se izbornici kritizirali nakon brončanih medalja, a nakon četvrtog mjesta na turniru i sami sebi bi spakirali kofere. Gdje smo to pali, piše novinar 24sata Zdravko Barišić.

Pitamo vas – treba li Horvat dati ostavku?

www.sjever.hr / 24sata.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.