Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nikud bez kišobrana – u cijeloj Hrvatskoj očekuju se padaline, ponegdje će se i zabijeliti
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nikud bez kišobrana – u cijeloj Hrvatskoj očekuju se padaline, ponegdje će se i zabijeliti

Prema prognozi DHMZ-a, subota će biti oblačna. U unutrašnjosti će povremeno padati snijeg, češći na istoku i u gorju, a na Jadranu kiša, ali ponegdje susnježica i snijeg, osobito uz obalu sjevernog i srednjeg dijela te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar će biti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na većem dijelu Jadrana puhat će jaka, na udare olujna, a na sjevernom i orkanska bura. Na jugu će pak puhati vrlo jak južni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka bit će između -5 i 0, a na Jadranu 1 i 7 °C. Najviša dnevna uglavnom od -2 do 3, a na Jadranu od 5 do 10 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Pod utjecajem ciklone i oblačnog vremena moguća je pojava glavobolje, smanjene koncentracije i radnog učinka te loše raspoloženje kod meteoropata, a kod reumatičara, bolesnika od krvožilnih i plućnih bolesti pojačavanje tegoba.

Moguća je i povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma. U većem dijelu Hrvatske, zbog niskih temperatura zraka i pojačanog osjeta hladnoće uzrokovanog jakim vjetrom, savjetuje se prikladna zaštita osobito kroničnih bolesnika, starije populacije i male djece.

www.sjever.hr / DHMZ
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.