Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas uz kišu stiže i snijeg, a pripremite se i za temperaturne minuse
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas uz kišu stiže i snijeg, a pripremite se i za temperaturne minuse

Prema prognozi DHMZ-a, u četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s oborinama, češćim na Jadranu i uz njega.

Uz kišu, u unutrašnjosti će padati i snijeg, uglavnom u gorju, a uz postupni pad temperature zraka snijega će biti i u nizinama, a moguć je ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana. Na kopnu će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu južni i jugozapadni vjetar koji će na sjevernom dijelu okrenuti na istočnjak i buru te jačati.

Najniža temperatura zraka bit će od -2 do 2, duž obale od 4 do 9, a najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu između 8 i 13 °C.

I dalje su mogući nesanica, razdražljivost i loše raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i tegobe kod astmatičara, reumatičara i kroničnih bolesnika od krvožilnih bolesti u cijeloj zemlji. Tome će u unutrašnjosti, a ponajviše u gorskoj Hrvatskoj, pridonijeti zamjetno sniženje temperature zraka i vjetrom sjevernih smjerova pojačavajući osjet hladnoće.

Na sjevernom Jadranu će rashlađujući utjecaj primarno imati jaka bura, a na krajnjem jugu će uz najmanje sniženu temperaturu zraka neugodu stvarati velike količine kiše i visoka vlažnost zraka.

www.sjever.hr / DHMZ
19.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.