Now Reading:
Pred Kaubojima je trenutak odluke – možemo li srušiti aktualne svjetske prvake?
Full Article 2 minutes read

Pred Kaubojima je trenutak odluke – možemo li srušiti aktualne svjetske prvake?

Hrvatska rukometna reprezentacija će večeras od 20.30 igrati prvu utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv Danske, prvih favorita za osvajanje turnira što bi im bio treći u nizu naslov svjetskih prvaka.

S obzirom da naši rukometaši nemaju mjesta za novi kiks jer nam tri pobjede iz preostale tri utakmice ne garantiraju nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Kauboji večeras moraju srušiti aktualne svjetske prvake, donosi danas.hr.

Da bi osigurali nastup među osam najboljih, Hrvatska rukometna reprezentacija mora svladati moćne Dance s barem devet razlike. Budući da je Hrvatska neprepoznatljiva na ovom prvenstvu, bilo kakvu pobjedu protiv moćne Danske objeručke bismo prihvatili.

Posljednja utakmice Hrvatske i Danske odigrana je prošlog siječnja kada su unatoč lavovskoj borbi naši rukometaši poraženi s 27-25. Hrvatska je na tom Europskom prvenstvu bila u velikim problemima zbog koronavirusa, no pružila je sjajnu igru.

Tada je Kaubojima trebala pobjeda pod svaku cijenu nakon kiksa protiv Crne Gore, a sada nam treba također nakon kiksa protiv Egipta. Tada smo bili oslabljeni, a ni sada nismo u ništa boljoj situaciji budući da smo ostali barem bez deset igrača.

Poklopilo se dosta toga, nadamo se da ćemo sjajnu igru iz prošlog susreta protiv Danske prenijeti i na ovu, ali da ćemo ovaj put mi nakon posljednjeg zvuka sirene biti pobjednici, piše danas.hr.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a večerašnji dvoboj između Hrvatske i Danske možete gledati na glavnom kanalu RTL-a s početkom u 20.30 sati.

Kauboji, držimo vam fige!

Foto: arhiva
www.sjever.hr / danas.hr
19.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.