Now Reading:
Župan Koren o prehrani u školama: Snalazimo se, svakom našem učeniku osiguran je besplatan školski obrok!
Full Article 2 minutes read

Župan Koren o prehrani u školama: Snalazimo se, svakom našem učeniku osiguran je besplatan školski obrok!

Iza nas je prvih sedam dana podjele obroka učenicima po novom Vladinom modelu, a prema kojem bi svim učenici škola diljem Hrvatske trebao biti osiguran besplatni obrok. Kakva je situacija po tom pitanju u Koprivničko – križevačkoj županiji saznali smo od župana Darka Korena.

Kako je naglasio, svakom učeniku s područja Koprivničko – križevačke županije omogućen je besplatan školski obrok.

Nije još to sve ujednačeno na razini cijele županije, jer je to i nemoguće i smatram da to nikada nećemo niti moći, s obzirom na raznolikosti prostora u kojima se odvijaju ti nastavni procesi. Negdje jednostavno ne postoje uvjeti da bi se kuhali obroci pa čak niti da se topli obroci dovoze i distribuiraju. No, ključno je da u ovom trenutku svaki učenik u Koprivničko – križevačkoj županiji ima besplatan školski obrok – ističe župan Koren dodajući kako su suočeni s različitim situacijama, budući da neke matične škole, pa i područne imaju sve uvjete za pripremu obroka, dok pak neke druge nemaju, a kako je rekao bore se i sa suglasnostima za dobivanje određenog broja kuhara po školama.

– Ti su procesi oko dobivanja suglasnosti ipak krenuli malo pozitivnije te se one dobivaju pa se popunjavaju mjesta kuharica koje su otišli u mirovinu. Snalazit ćemo se na različite načine, iako je moje mišljenje da taj sustav ne može biti jednoobrazan. Primjerice, mi općenito kao država previše robujemo tim standardima i uvjetima koje moramo, ne znam za koga postizati – rekao je župan Koren te zaključio:

– Ono što je pred nama je da sa ravnateljima škola održimo sastanke i individualne razgovore te taj sustav na neki način doradimo. Negdje će trebati nabaviti vozilo, negdje riješit prostor, a u određenim područnim školama roditelji djece došli su na ideju da se ti prostori mogu nadograditi sa nekim prikladnim kontejnerskim sadržajima, koji bi se postavili uz školu te bi se na taj način proširio prostor kuhinje ili blagovaone. Uglavnom, različiti su slučajevi i problemi i na taj način ćemo i pristupiti rješavanju istih.

www.sjever.hr
18.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.