Now Reading:
Župan Koren otkrio u kojoj je fazi projekt Piškornice: „Problem je vremenski rok”
Full Article 2 minutes read

Župan Koren otkrio u kojoj je fazi projekt Piškornice: „Problem je vremenski rok”

Projekt izgradnje regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica ide svojim tokom, izvijestio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u srijedu na tradicionalnoj kavi s novinarima na kojoj se osvrnuo na aktualna zbivanja na području županije te najavio što je sve u planu u ovoj godini.

Kako je naglasio, natječaj za odabir projektanta i izvođača radova je gotov, činjenica je da je cijeli projekt opterećen hrvatskim procedurama protiv kojih se nastoje boriti.

-Bili smo već na jednom sastanku kod ministra Filipovića, sva nas četiri župana i načelnik općine. Sada čekamo sljedeći sastanak kod ministra i konačnu odluku države o dijelu sufinanciranja domaće komponente. Dvije su ponude bile na natječaju. Direktor Piškornice donosi odluku o odabiru izvođača temeljem procjene stručne komisije koja je svoj posao, vjerujem, obavila. To je pred odlukom o izboru izvođača radova i pred odlukom Vlade, odnosno Ministarstva o tom dijelu financiranja domaće komponente – objasnio je Koren.

Ipak, problem u cijelom projektu je vremenski rok u kojem se moraju iskoristiti dobivena europska sredstva budući da programsko razdoblje koje predviđa financiranje tih projekata završava.

-Ako se odmah krene, naravno da ćemo iskoristiti više nego ako se krene za godinu dana. Sada je to zaista pred završetkom – zaključio je Koren.

Podsjetimo, u Regionalnom centru Piškornica u Koprivničkom Ivancu zbrinjavat će se i obrađivati otpad iz četiri sjeverne županije – Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske, odnosno 110 općina i gradova, a cilj projekta je unaprijediti sustav održivog zbrinjavanja otpada.

tklopotan / www.sjever.hr
19.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.