Now Reading:
SIGURNOST PROMETA: Iz Fonda solidarnosti saniran i propust u Zlataru
Full Article 1 minutes read

SIGURNOST PROMETA: Iz Fonda solidarnosti saniran i propust u Zlataru

Župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec obišli su nedavno saniran propust u Bregovitoj ulici u Zlataru.

Kolar je nakon obilaska sa stručnjacima ŽUC-a naglasio važnost ovog projekta za promet na području Grada Zlatara.

-Nalazimo se uz sam centar grada, na dosta prometnoj cesti prema Donjoj Batini. Bio je u izuzetno lošem stanju, a sada smo osigurali sigurnost i nesmetano odvijanje prometa u vremenu pred nama – rekao je župan Kolar te naglasio kako je ovo jedan od čak osam propusta koji je završen kroz Fond solidarnosti.

Ravnatelj Sirovec podsjetio je kako je stanje ovog propusta pogoršano uslijed velikih potresa, zbog čega su pristupili pripremi projektno-tehnički dokumentaciju i ishođenju građevinske dozvole te prijavi sanacije propusta na Fond solidarnosti Europske unije.

-Vrijednost radova je bila nešto manja od 1.200.000 kuna. Krenuli smo u devetom mjesecu prošle godine i sada, nakon završetka, mogu reći da imamo još jedan objekt koji znatno pridonosi sigurnosti prometa – betonski propust sa pješačkom stazom, zaštitnim ogradama i rekonstruiranom kolničkom konstrukcijom u zoni zahvata – naglasio je Sirovec.

sjever.hr/kzz.hr
15.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.