Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas još kako-tako, ali snažna je promjena vremena pred vratima – miriše na snijeg!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas još kako-tako, ali snažna je promjena vremena pred vratima – miriše na snijeg!

Iako se prema reakcijama nekih čitatelja može zaključiti da prognostičarima ne vjeruju „baš sto posto”, prema svemu sudeći snijeg doista stiže i promjena vremena sve nam je bliže, no danas još sve po starom – usred zime bez zime!

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, najkasnije na istoku i jugu. Mjestimična kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru već prijepodne, češća prema kraju dana. Navečer i u noći na ponedjeljak kiša i u Lici te u središnjim predjelima, a s padom temperature u višem gorju susnježica i snijeg.

Ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Puhat će slab i umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo.

Najniža temperatura od -2 do 2, na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 °C.

Početkom novoga tjedna, najavljuju iz DHMZ-a, bit će promjenjivo oblačno s povremenom kišom, ponegdje obilnom, na Jadranu i grmljavinom, a u gorju i snijegom uz stvaranjem snježnog pokrivača i u nizinama.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana, najprije sa zapada a kasnije i prema ostatku zemlje. Uz približavanje frontalnog sustava meteoropati mogu biti razdražljivi, žaliti se na umor i slabije raspoloženje. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici pojačavat će se prema kraju dana.

sjever.hr/meteo.hr
15.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.