Now Reading:
HVALEVRIJEDNE AKTIVNOSTI Udruga slijepih Međimurske županije potiče društvenu integraciju slijepe djece
Full Article 2 minutes read

HVALEVRIJEDNE AKTIVNOSTI Udruga slijepih Međimurske županije potiče društvenu integraciju slijepe djece

Budući da je društvena integracija slijepe djece nedostatna te se njihovo slobodno vrijeme svodi na boravak u krugu obitelji, što dovodi do njihove pasivnosti i nesamostalnosti, Udruga slijepih Međimurske županije odlučila je za njih organizirati razne aktivnosti.

Tako se za slijepu djecu provode razne edukativne aktivnosti kao što su učenje stranog jezika, jezični kamp, individualne glazbene i matematičke poduke te grupne radionice za djecu. Osim toga na raspolaganju su im i razne sportsko-rekreacijske aktivnosti koje uključuju trening gimnastike i boksa, tečaj plivanja i vježbanje uz podršku trenera te fizioterapija i Bowen/Emmett/Mfr.

– Sportsko – rekreacijske aktivnosti utječu na fizičku spremnost i koriste općem zdravlju slijepe djece, edukativne aktivnosti im razvijaju komunikaciju, potiču kreativno izražavanje i pomažu im u svladavanju školskog gradiva, a rehabilitacijskim aktivnostima osigurana je adekvatna rehabilitacija slijepe djece s višestrukim oštećenjima – poručuju iz Udruge slijepih Međimurske županije.

Za roditelje slijepe djece organiziran je grupa podrške, na kojoj ih se educira o ulozi razvoja samostalnosti i socijalnog uključivanja njihove djece. Izvoditeljima aktivnosti za slijepu djecu pružena je mogućnost individualne podrške i praćenja kako bi se senzibilizirali i educirali o radu sa slijepom djecom te bolje snašli u radu s njima.

– Svim ovim aktivnostima potiče će se društvena integracija slijepe djece u aktivnosti lokalne zajednice, utječe se na poboljšanje njihovog zdravlja, imaju pozitivan učinak na psihosocijalni razvoj, jačanje samostalnosti i samopouzdanja te razvijanje komunikacije uključene slijepe djece – ističu u Udruzi.

Navedene aktivnosti dio su programa „Osjetimo život“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, projekta „Isti smo mi, kao i svi“ koji financira Zaklada „Hrvatska za djecu“ i projekta „Osnažimo mišiće!“ koji financira Eko Međimurje.

www.sjever.hr
12.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.