Now Reading:
Župan Posavec donio odluku o smanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana za 50 posto
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec donio odluku o smanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana za 50 posto

Međimurski župan Matija Posavec na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Čakovcu otkrio je kako je donio odluku o umanjenju cijena najma školskih sportskih dvorana s namjerom da dvorane što više koriste udruge i građani, da se otvore prema zajednici te da se u njima održava što više manifestacija.

– Odluka će vrijediti od 15. siječnja, a podrazumijeva umanjenje cijena najma za korisnike sportskih udruga i sportsku rekreaciju za 50 posto od dosadašnje cijene. Smatram da će na taj način ti prostori biti puno više iskorišteni te dostupniji našim građanima i udrugama – rekao je župan Posavec dodavši kako ta odluka podrazumijeva i da će općine moći koristiti dvoranu bez naknade za organiziranje manifestacija koje su od posebnog interesa za samu općinu.

Najavio je župan Posavec i potpisivanje Ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola na način da je temeljem postupka javne nabave odabran prijevoznik te će svi učenici imati osiguran prijevoz do svojih škola.

– Naredne četiri godine će i dalje biti osiguran potpuno financiran prijevoz za sve naše učenike u osnovnoškolskom obrazovanju jednako kao što će biti osiguran i prijevoz autobusom i vlakom za sve učenike naših srednjih škola. Svi ostali javni pozivi, od stipendiranja deficitarnih zanimanja, studentskih kredita i stipendija, naknada i financijskih potpora za naše srednjoškolce i studente kao i za djecu hrvatskih branitelja će biti u skoro vrijeme raspisani – kazao je župan te pozvao roditelje i učenike da prate službene web stranice Županije na kojima će isti biti objavljeni.

www.sjever.hr
11.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.