Now Reading:
Vijećnici Općinskog vijeća Donje Voće odrekli se naknada i prikupili sredstva za AVD uređaj
Full Article 1 minutes read

Vijećnici Općinskog vijeća Donje Voće odrekli se naknada i prikupili sredstva za AVD uređaj

Vijećnici Općinskog vijeća Donja Voća odrekli su se svojih naknada od početka svog mandata te prikupljeni iznos od 20.000,00 kn preusmjerili na kupnju AVD uređaja.

AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator) postavljen je ispred Općinske zgrade, najfrekventnije mjesto u općini, gdje su uz zgradu Općine i zgrada Doma zdravlja te pošta. Uređaj može upotrijebiti bilo tko u slučaju nužde, budući da je vrlo jednostavan za korištenje i posjeduje glasovne upute te je potpuno siguran jer neće dozvoliti defibrilaciju osim u slučaju kada je 100 posto sigurno da je unesrećeni u takvom stanju da mu samo defibrilacija može spasiti život.

Dakle, s AVD-om se može samo pomoći, a nikako naštetiti. Uređaj spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek, a srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen.

Korist postavljanja ovakvog uređaja je od izuzetne važnosti za sve mještane, ali i posjetitelje te će se uskoro organizirati i predavanje primjene uređaja za svu zainteresiranost javnost.

sjever.hr
09.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.