Now Reading:
Stiže nam promjena vremena – Od ponedjeljka novo zahlađenje, najavljen i snijeg
Full Article 2 minutes read

Stiže nam promjena vremena – Od ponedjeljka novo zahlađenje, najavljen i snijeg

Nakon što nas već nekoliko dana grije neuobičajeno jako sunce za ovaj dio godine, od sljedećeg tjedna očekuje nas hladnije vrijeme i više oborina.

Tako će u ponedjeljak biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne na istoku često bez kiše. Navečer u višem gorju susnježica i snijeg. Umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C, objavio je DHMZ.

U nastavku tjedna očekuje nas djelomice sunčano i malo hladnije, osobito u srijedu. Kiša uz više oblaka još ponegdje na istoku i jugu u utorak prijepodne, pa opet posvuda mjestimice u četvrtak kad u gorju može biti i snijega.

Vjetar uglavnom slab na kopnu, u utorak još umjeren sjeverac, na moru jaka bura, sjeverni i sjeverozapadni vjetar, oslabit će tijekom srijede, u četvrtak opet umjereno jugo u Dalmaciji a sjevernije bura. Neobično toplo još u utorak ujutro, osobito na kopnu, zatim osjetno hladnije, primjerenije dobu godine, u unutrašnjosti ujutro s mrazom.

www.sjever.hr / DHMZ
08.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.