Now Reading:
Hrvatske autoceste staju na kraj kilometarskim kolonama: na jednoj od najprometnijih dionica autoceste u planu su nove trake
Full Article 2 minutes read

Hrvatske autoceste staju na kraj kilometarskim kolonama: na jednoj od najprometnijih dionica autoceste u planu su nove trake

U oglasniku javne nabave u ponedjeljak je objavljena javna nabava Hrvatskih autocesta vrijedna 3,85 milijuna eura ne računajući PDV koja se odnosi na izradu projektne dokumentacije za proširenje autoceste Zagreb – Karlovac – Bosiljevo II, donosi Poslovni.hr.

Naime, za dionicu od Zagreba do Karlovca potrebno je pripremiti projektnu dokumentaciju do razine građevinske dozvole, a za nastavak od Karlovca do čvora Bosiljevo II traži se lokacijska dozvola.

Autocesta Zagreb – Karlovac u promet je puštena prije pola stoljeća, a već godinama predstavlja usko grlo tijekom turističke špice, pogotovo tijekom vikenda kada su uobičajene smjene turista, piše Poslovni.hr.

Od ponuditelja se traži izrada projektne dokumentacije za nadogradnju po jednog voznog traka i jednog zaustavnog traka u svakom smjeru vožnje, a kako se cesta planira proširiti, tako će i pojedine postojeće objekte poput vijadukta i nadvožnjaka trebati srušiti te izgraditi nove, dok će biti i onih koje se neće morati rušiti već će ih biti dovoljno nadograditi.

Previđena su četiri nova čvorišta – novo čvorište Karlovac u naselju Selce, još dva na dionici Zagreb – Karlovac u Stupniku i Ašpergerima, te čvorište Jelsa na dionici Karlovac – Bosiljevo II.

Rok za dostavu ponuda istječe početkom veljače, piše Poslovni.

www.sjever.hr / poslovni.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.