Now Reading:
Kreće hvalevrijedan projekt – Koprivnička banka hrane za koji je Crvenom križu dodijeljeno pola milijuna bespovratnih kuna
Full Article 2 minutes read

Kreće hvalevrijedan projekt – Koprivnička banka hrane za koji je Crvenom križu dodijeljeno pola milijuna bespovratnih kuna

Za projekt Koprivnička banka hrane Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobreno je gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ugovor o dodjeli sredstava u četvrtak je u Zagrebu potpisala ravnateljica društva Adela Sočev.

Ugovor je potpisan s Ministarstvom poljoprivrede, koje je ovaj hvalevrijedan projekt odobrilo u sklopu javnog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane. Na svečanosti u Zagrebu ravnateljici Sočev ugovor je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Iznimno smo sretni i ponosni u GDCK Koprivnica što nam je odobren ovaj projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna te što ćemo europskim novcem kupiti novu opremu koja će unaprijediti naš rad – rekla je Sočev.

Kroz projekt Koprivnička banka hrane Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će kupiti teretno vozilo i viličar, čime će se stvoriti preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribucije donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane.

GDCK Koprivnica preuzet će koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju u sklopu čega će upravljati u IT sustavu za doniranje hrane, pronalaziti nove donatore te zadržavati postojeće, razvijati suradnju s tri registrirana posrednika u županiji, promicati doniranje hrane i sprječavanje bacanja hrane.

Ugovoreno vrijeme trajanja projekta Koprivnička banka hrane je od 1. siječnja do 1. listopada 2023. godine.

www.sjever.hr / hck-koprivnica.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.